Aamuvieras

Siivoussukelluksissa löytyy usein polkupyöriä ja jopa ostoskärryjä - Kaupungin uimarantojen yleissiisteys kuitenkin "aika hyvä"

Siivoussukelluksissa löytyy usein polkupyöriä ja jopa ostoskärryjä - Kaupungin uimarantojen yleissiisteys kuitenkin "aika hyvä"

Suomensaaren kesäinen uimaranta.

Kaupungin jokavuotiset siivoussukellukset on aloitettu uimarannoilla. Tampereen Infra Oy:n työnjohtaja Tea Leppänen kertoi tiistain aamuvieraana, mitä pinnan alta on löytynyt.

Tämän vuoden sukelluksissa ei ole löytynyt vielä isompia esineitä, vaikka uimarantojen vedestä löytyy usein polkupyöriä ja jopa ostoskärryjä on pinnan alta tavattu. Tesomajärven siivoussukelluksessa löydettiin hiljattain mm. skeittilautoja ja kertakäyttöhaarukoita, aurinkolaseja ja pikkuroskaa.

Kaikki kaupungin 31 uimarantaa- ja paikkaa käydään läpi kesäkuun puoleen väliin mennessä. Siivoussukelluksia tehdään pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin Tampereen Urheilusukeltajien vapaaehtoiset harrastajasukeltajat käyvät läpi rantavedet ja etenkin laitureiden vierustat sekä hyppypaikat, siivoten pois roskia ja vaaraa aiheuttavia esineitä.

Rannalla olijat suhtautuvat sukelluksiin sinänsä positiivisesti, mutta vastaanotto rannalle saavuttaessa saattaa olla hyvinkin negatiivista. Siivoustiimeillä on siviiliautoissaan työmaavilkut, mutta heitä häiritään ja satunnaisesti komennetaan autoineen pois rannalta. Sukeltajat toivovatkin ihmisiltä ymmärrystä ja työrauhaa, sillä he ovat liikkeellä hyvällä asialla ja varusteiden kanssa on päästävä mahdollisimman lähelle vesirajaa. TaUrsun parikymmentä sukeltajaa siivoavat uintivesiä Tampereen Infra Oy:n toimeksiannosta.

Toinen siivouskierros rannoilla tehdään uimakauden päätyttyä, ja kauden aikanakin voidaan tehdä puhtaanapitosukelluksia, jos siihen on tarvetta. Siivouksen lisäksi sukeltajat varmistavat, että uintipaikka on uimareille turvallinen.

Tampereen Infra Oy vastaa kaupungin rantojen kunnossapidosta ja ottaa vastaan myös rantojen käyttäjiltä saadut toiveet, palautteet, hoitopyynnöt ja muut huomiot. Mahdollisesti vaaraa tai haittaa aiheuttavista asioista voi laittaa palautetta suoraan sähköiseen palautejärjestelmään tai soittamalla, sillä rannoilla on käytössä myös nauhoittava ilkivaltapuhelin. Siihen voi soittaa ympäri vuorokauden, ja vastaajaviestit kuunnellaan arkisin päivittäin. Puhelinnumero löytyy uimarannan infotaulusta.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>