Kiekkouutiset

Liiga ja pelaajayhdistys saivat yleissopimuksen aikaan

Liiga ja pelaajayhdistys saivat yleissopimuksen aikaan

Jääkiekon SM-liiga Oy ja Suomen Jääkiekkoilijat ry ovat tiistaina allekirjoittaneet huhtikuun loppuun 2024 saakka ulottuvan yleissopimuksen niiden välisistä oikeuksista ja velvoitteista sekä siihen liittyen Liigan ja Pelaajayhdistyksen hyväksymän pelaajasopimusmallin.

Yhteistyön tavoitteina on edistää ja kehittää suomalaista huippujääkiekkoilua. Uuden sopimuksen halutaan entisestään parantavan Liigan, Liiga-seurojen, pelaajien ja Pelaajayhdistyksen välistä yhteistyötä ja lisätä niiden arvostusta niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

– Sopimukseen liittyvät asiat ovat molemmille osapuolille erittäin merkityksellisiä. Pitkään kestäneistä neuvotteluista huolimatta hyvä neuvotteluyhteys ja ilmapiiri säilyivät kuitenkin koko ajan. Sopimus on tärkeä koko suomalaiselle huippujääkiekolle: yhteinen intressimme on kehittää toimintaa seurojen ja pelaajien menestyksellisellä yhteistyöllä, Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen korostaa.

Sopimus pitää sisällään yhteisiä tavoitteita muun muassa pelaajien taloudellisen turvan edistämisestä ja uran jälkeisten koulutusvaihtoehtojen mahdollistamisesta.

– Sopimusneuvottelumme olivat tällä kertaa todella pitkät ja vaikeatkin, mutta nähdäkseni pääsimme erittäin hyvään lopputulokseen. Uusi sopimuskokonaisuus takaa hyvin pelaajien vähimmäisetuudet ja toisaalta molempien osapuolien velvoitteet sekä yhä paremman lähtökohdan SJRY:n ja Liigan väliseen yhteistyöhön, josta hyötyvät kaikki osapuolet ja sidosryhmät. Pelaajat haluavat olla kehittämässä yhteistä Liigaamme ja nyt voimme tätä työtä jatkaa yhdessä pitkäjänteisesti tulevaisuuteen katsoen, SJRY:n hallituksen puheenjohtaja Teemu Ramstedt toteaa.

Liiga kertoi asiasta verkkosivuillaan.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>