Aamuvieras, Uutiset

Maailman ensimmäiset filmikamerateknikot vuosikymmeniin koulutetaan Tampereella - Kameratorilla työskentelee maan viimeinen mestari

Maailman ensimmäiset filmikamerateknikot vuosikymmeniin koulutetaan Tampereella - Kameratorilla työskentelee maan viimeinen mestari

Filmikameroiden korjauksille on kysyntää. Kuva: Kameratori.

Kameratori Oy, TAKK (Tampereen Aikuiskoulutuskeskus) ja Pirkanmaan TE-keskus käynnistävät  filmikamerateknikon koulutusohjelman. Käytettyjä kameroita myyvän ja kunnostavan tamperelaisen Kameratorin toimitusjohtaja Jussi Lehmus kertoi asiasta maanantain aamuvieraana:

Filmikamerateknikoita ei ole koulutettu missään päin maailmaa vuosikymmeniin. Huhtikuussa alkavan koulutuksen suorittaneiden on mahdollista työllistyä Kameratorille kamerateknikoksi, kameramekaanikoksi tai muihin tehtäviin. Alan viimeinen suomalainen työikäinen mestarimekaanikko Jukka Kelotie työskentelee Kameratorilla, joten osaamisen vaipuminen pysyvästi unholaan ei ilman uutta koulutusohjelmaa olisi ollut kaukana.

RekryKoulutus on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille. Koulutuksen jatkoksi on kehitteillä kaksivuotinen oppisopimuskoulutus kameramekaanikoksi. Se on suunnattu rekrytointiohjelmasta valmistuville kamerateknikoille, jotka haluavat syventyä kameroiden korjaamiseen. Hakuaika päättyy 22.3.2021, lisätietoa täältä.

Koulutus on käytännönläheinen ja antaa kattavan yleiskuvan kaikentyyppisistä kameroista ja laitteista, joita Kameratorilla korjataan ja huolletaan. Käytännön osaamisen lisäksi opetussuunnitelmassa on teoriaopintoja – mukaan lukien elektroniikan, materiaaliteknologian ja 3D-tulostuksen perusteet.

Koulutukseen on koottu sisältöjä ja kouluttajia eri koulutusaloilta niin, että lopputuloksena on täysin uudenlainen opintokokonaisuus.

Asiakkaita yli 70 maasta palvelevan Kameratorin palvelut tunnetaan laajasti, ja viime vuosina suurin osa tamperelaisyrityksen kasvusta on tullut Suomen ulkopuolelta.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>