Aamuvieras

Asiantuntija: Tampere selviää talouden taantumasta paremmin kuin vastaavat seutukunnat Suomessa

Asiantuntija: Tampere selviää talouden taantumasta paremmin kuin vastaavat seutukunnat Suomessa

Työ- ja elinkeinoministeriön Pirkanmaan tammikuun työllisyyskatsaus julkistettiin 2.3.

Tammikuun 2021 työllisyyskatsaus julkistettiin tiistaina. FUN Tampereen haastatteleman Pirkanmaan ely-keskuksen ennakointiasiantuntija Juha Salmisen mukaan huolestuttavaa on pitkäaikaistyöttömyyden kasvu. Yleisesti ottaen Pirkanmaa on selvinnyt koronapandemiasta ja talouden taantumasta Salmisen mukaan kuitenkin kohtuullisen hyvin.

Kuuntele haastattelu tästä:

Tampereen työttömyysaste oli tammikuussa 2021 14,4 prosenttia. Pirkanmaan työttömyysaste oli tammikuussa 12,3 prosenttia, kun se koko maassa oli 12,7 prosenttia. Työttömiä työnhakijoita oli tammikuussa Pirkanmaalla yhteensä 30 326 henkilöä, mikä on 27 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Lomautettuja oli edelleen paljon, yhteensä 5 194 henkilöä.

Työttömyys kasvoi kaikissa Pirkanmaan seutukunnissa. Eniten kasvua oli Luoteis-Pirkanmaalla 39 prosenttia ja vähiten Ylä-Pirkanmaalla 16 prosenttia.

Viime vuoden hyvä kehitys uusien avoimien työpaikkojen määrässä jatkui tammikuussa. Niitä ilmoitettiin ennätyksellisen paljon yhteensä 11 234 kappaletta, mikä on 17 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>