Uutiset

Tämän verran Tampereen tuleva pormestari saa palkkaa, valtuusto päätti myös kokouspalkkioista

Tämän verran Tampereen tuleva pormestari saa palkkaa, valtuusto päätti myös kokouspalkkioista

Tampereen kaupunginvaltuustossa päätettiin 22.2. kuluvan vuoden kesäkuussa aloittavien luottamushenkilöiden palkkiot sekä pormestarin ja apulaispormestareiden palkat. Pormestarin, apulaispormestareiden sekä luottamushenkilöiden palkkioita alennettiin viidellä prosentilla 1.5.2018 alkaen osana talouden tasapainottamisohjelmaa. Palkkiot palautettiin nyt sille tasolle, jossa ne olivat ennen leikkausta vuonna 2017. Pormestarin palkka on 1.6.2021 lähtien 14 625 euroa ja apulaispormestareiden palkka 7500 euroa.

Myös valtuuston puheenjohtajistolle sekä kaupunginhallituksen varapuheenjohtajille ja jäsenille maksettavat vuosipalkkiot palautettiin vuoden 2017 tasolle. Valtuuston puheenjohtajan vuosipalkkiot ovat 8000 euroa, valtuuston varapuheenjohtajan palkkio 3000 euroa, kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan 3000 euroa ja kaupunginhallituksen jäsenten 2500 euroa. Konsernijaoston puheenjohtajan palkkio nostettiin 4750 eurosta 7000 euroon ja varapuheenjohtajan 2375 eurosta 3000 euroon.

Valtuuston uusi kokouspalkkio on 380 euroa ja kaupunginhallituksen ja sen jaoston palkkio 280 euroa. Näitä summia ei enää koroteta kokouksen keston mukaan. Edellytyksenä palkkion saantiin on nykyisen yhden tunnin sijaan kahden tunnin läsnäolo kokouksessa. Valtuuston osalta läsnäoloon luetaan mukaan myös kyselytunnit ja iltakoulut. Kaupunginvaltuuston talousarviokokoukset ovat olleet kestoltaan yhden päivän mittaisia ja tämän vuoksi talousarviokokouksesta maksetaan 190 euron lisäpalkkio yli kuusi tuntia kestävissä kokouksissa. Lautakuntien, niiden jaostojen, johtokuntien ja toimikuntien kokouspalkkio on 200 euroa.

1.6.2021 aloittavan valtuuston vaihtuessa aloitetaan uusi käytäntö, että luottamushenkilöt käyttävät kokouksissa omia tietokoneitaan ja kaupunki maksaa luottamushenkilöille tästä korvauksen.

Kokouksessa päätettiin laajemminkin hallintosäännön muutoksista, joista merkittävimmät koskevat apulaispormestareiden määrää, valtuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajistoa, kaupunginhallituksen edustusta lautakuntien kokouksissa sekä tarkastustoimikunnan poistamista. Uudella valtuustokaudella apulaispormestareita on kolmen sijasta neljä, mutta kun sosiaali- ja terveystoimen tehtävät siirtyvät pois kaupungilta, apulaispormestareiden määrä palautetaan kolmeen. Valtuuston ja kaupunginhallituksen kolmannesta varapuheenjohtajasta luovutaan.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>