Aamuvieras, Uutiset

Kauden voittoisasti aloittaneella Potkosella vain yksi näytönpaikka olympialaisiin - maailman karsinta peruttiin

Kauden voittoisasti aloittaneella Potkosella vain yksi näytönpaikka olympialaisiin - maailman karsinta peruttiin

Paikkaa Tokion kesäolympialaisista hakeva Mira Potkonen kertoi tiistain aamuvieraana kuulumisiaan. Tampereen Voimailuseuran iskijä avasi vuotensa mainiosti viime viikonloppuna Unkarissa, kun hän voitti 60 kg:n sarjan Bocskai Istvan Memorial -turnauksessa. Viime syksynä koronataudin sairastunut Potkonen on päässyt puolen vuoden immuniteetin vuoksi myös matkustamaan harjoitusleirille USA:han.

Tuoreena tietona Potkonen oli juuri saanut kuulla, että maailman karsinta on peruttu ja täten hänellä on käytännössä vain yksi paikka iskeä itsensä heinä-elokuussa järjestettäviin olympialaisiin. Tuo tilaisuus tulee kesäkuun alussa Euroopan karsinnassa. Tätä ennen on mahdollista kerätä ranking-pisteitä, joiden pohjalta olympiapaikan saa yksi urheilija per sarja. Tätä optiota Potkonen ei kuitenkaan näe realistisena tienä kisoihin. Loppuvuodesta 2020 40 vuotta täyttäneelle Potkoselle Tokion kisat ovat kansainvälisten sääntöjen mukaan viimeiset, joihin hän saa osallistua.

Kuuntele haastattelu tästä:

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>