Kiekkouutiset

Vapriikissa näyttely 90-vuotiaan Ilveksen kunniaksi - esille nousee monipuolinen jääkiekkotoiminta

Vapriikissa näyttely 90-vuotiaan Ilveksen kunniaksi - esille nousee monipuolinen jääkiekkotoiminta

Lasse Oksanen on yksi suurimmista Ilves- ja maajoukkuelegendoista.

Vuonna 1931 perustettu Ilves täyttää tänä keväänä 90 vuotta. Suomen jääkiekkomuseo onnittelee seuraa vaihtuvalla näyttelyllä, joka avautuu 26.1. Näyttely nostaa esille Ilveksen monipuolisen toiminnan jääkiekon parissa. Huomion kohteeksi pääsevät niin mies- ja naiskiekon legendat kuin juniorit ja fanitkin.

Monet legendaariset kiekkoilijat ovat pelanneet tupsukorvissa vuosikymmenten varrella. Leijonapaidassakin loistaneet Kalle Havulinna, Lasse Oksanen, Risto Jalo ja Raimo Helminen ovat olleet Ilveksen miehiä. Naisten joukkueesta esimerkiksi Marianne Ihalainen ja Anne Haanpää eivät enempiä esittelyjä kaipaa. Jääkiekkomuseon perustajajäseniin kuulunut ja pitkään kantavana voimana toiminut Aarne Honkavaarakin oli Ilveksen kasvatteja.

Kosketusnäytöille on kerätty Ilveksen historiaa valaisevia artikkeleita jääkiekkohistorioitsijoilta. Lisäksi näyttelyssä voi pukea tunteensa seuraa kohtaan sanoiksi ja raapustaa ”rakkauskirjeen Ipalle”. Parhaat kirjeet pääsevät esille näyttelyyn ja museon sosiaalisen median tileille.

Näyttely on esillä kesän alkuun asti Jääkiekkomuseossa museokeskus Vapriikissa. Ilves ry:n perustuskokous pidettiin 10.4.1931 Tampereen lyseolla.

Näyttelystä kuullaan lisää FUN Tampereen Aamussa keskiviikkona 27.1. klo 8.07.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>