Aamuvieras, Uutiset

Työpäällikkö vastaa: Miksi aurausvalleja ei poisteta, milloin väylien putsaus kuuluu kiinteistölle ja miten saat tekstiviestin putsausaikataulusta?

Työpäällikkö vastaa: Miksi aurausvalleja ei poisteta, milloin väylien putsaus kuuluu kiinteistölle ja miten saat tekstiviestin putsausaikataulusta?

Kuvituskuva.

Tampereen Infran liikennenalueiden kunnossapidon työpäällikkö Lassi Jokinen kertoi tiistain aamuvieraana lumitilanteen hoidosta Tampereella. Tiivistyvässä kaupungissa tilaa lumelle on yhä vähemmän ja myös runsaslumisen tammikuun aikana tulleet suojakelit ovat tuoneet omat haasteensa lumenpuhdistustöille.

Kuuntele haastattelu tästä:

Tällä viikolla ovat käynnistyneet siirtokehotustauluilla varustettujen katujen puhdistukset. Aikatauluja voi tarkastella osoitteesta puhdistussuunnitelmat.fi. Puhdistussuunnitelmat voi myös tilata tekstiviestinä osoitteesta http://www.puhdistussuunnitelmat.fi/tampere/tekstiviestit.

Useita katuja on merkitty kiinteillä siirtokehotustauluilla, joissa ilmoitetaan kadun puhdistuspäivä ja kellonaika. Jos ajoneuvo joudutaan siirtämään puhdistustyön mahdollistamiseksi, seuraa tästä 100 euron siirtomaksu. Siirto tehdään nk. lähisiirtona eli ajoneuvo hinataan lähimmälle alueelle, jossa ajoneuvo ei haittaa töitä.

Se kenen vastuulle (kaupungin, kiinteistön haltijan vai valtion) mikäkin väylä kuuluu, on määritelty laissa katujen puhtaanapidosta. Tampereella esimerkiksi ajoradat hoitaa pääsääntöisesti Tampereen Infra, jalankulkuväylät kuuluvat taas sellaisen kohdalla olevalle kiinteistölle. Aurausvallien puhdistamiseen eivät tämän hetken resurssit riitä, mutta Jokinen kertoo, että tieten tahtoen ei valleja kasvateta.

Tampereen Infra on Tampereen kaupungin osakeyhtiö, joka kunnossapitää urakoitsijoineen Tampereen kaupungin talvikunnossapitovastuulle kuuluvia alueita kokonaispalvelumalliperiaatteella.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>