Uutiset

Ratinan stadionille massarokotuspaikka

Ratinan stadionille massarokotuspaikka

Tampereen kaupunki on valmistelemassa Ratinaan Tampereen stadionin liikuntasaleihin massarokotuspaikkaa koronarokotuksia varten. Rokotuksia Ratinassa ryhdytään antamaan, kun alle 70-vuotiaiden rokotukset käynnistyvät, arviolta helmi-maaliskuun vaihteessa.

Tampereen kaupunki tiedottaa myöhemmin, milloin Tampereen stadionin rokotuspaikka aukeaa ja keitä siellä rokotetaan ensimmäisenä.

Tampereen stadionilla rokotustiloina toimivat stadionin liikuntasalit, joissa pystytään huolehtimaan turvavälien säilymisestä. Yksi sali tullaan valjastamaan odotustilaksi, toisessa salissa pistetään rokotuksia ja kolmannessa salissa on tilaa viivähtää rokotuksen vaatima 15 minuuttia ennen kotiin lähtöä. Rokotuksen yhteydessä asiakkaalle annetaan aika tehosterokotukseen. Rokotuksia annetaan 10–15 linjastolla.

– Ratinassa Tampereen stadionilla pystytään rokottamaan vähintään 10 000 kuntalaista viikossa. Massarokotuspaikka vaatii paljon henkilökuntaa: rokottajia, kirjureita, rokotteiden laimentajia, siivoojia, järjestyksenvalvojia sekä työntekijöitä, jotka opastavat asiakkaita niin sisällä kuin ulkona, kertoo hoitotyön päällikkö Birgit Aikio.

Massarokotuspaikan valinnassa otettiin huomioon, että tilat mahdollistavat sujuvan rokottamisen ja paikka on helposti saavutettava. Koronarokotusten ajan stadionin liikuntatilat eivät ole liikunnan harrastustoiminnan käytettävissä.

Tampereen stadionilla rokotuksia annetaan sekä jonotusperiaatteella että ajanvarauksella. Aikaa ei voi vielä varata.

Massarokotuspaikkojen lisäksi rokotuksia tullaan antamaan kaupungin terveysasemilla Tampereella ja Orivedellä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>