Aamuvieras

Tämä jäällä liikkujien ryhmä on paljon pilkkijöitä edustetumpi hukkumisissa - kuuntele asiantuntijan turvallisuusvinkit

Tämä jäällä liikkujien ryhmä on paljon pilkkijöitä edustetumpi hukkumisissa - kuuntele asiantuntijan turvallisuusvinkit

Kuva: Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) viestintäasiantuntija Niko Nieminen kertoi FUN Tampereen haastattelussa maanantaina viime vuoden synkistä hukkumistilastoista sekä antoi tärkeitä vinkkejä jäällä liikkujille.

SUH:n tilastojen mukaan koronavuosi oli varsin petollinen jäällä liikkujille. Ennakkotietojen mukaan joulukuussa hukkui 10 ihmistä. Hukkuneista yhdeksän oli miehiä ja heistä kaikki hukkuivat jäihin vajoamisen seurauksena.

Suomalaisten miesten riskikäyttäytyminen näkyy hukkumistilastoissa, sanoo Nieminen. Jopa 90 prosenttia jäihin vajonneista on SUH:n tilastojen mukaan miehiä.

SUH:n vuosilta 2010–2019 kokoamien ennakkotilastojen mukaan noin joka kolmas (36 %) jäihin hukkunut oli vajonnut veteen moottoriajoneuvolla. Kymmenen vuoden aineisto kattaa kaikkiaan 152 jäihin hukkunutta, ja heistä joka neljäs oli kävelijä ja lähes joka viides pilkkijä tai verkkokalastaja. Loput olivat liikkeellä luistellen, hiihtäen tai esimerkiksi potkukelkalla.

SUH:n hukkumistilastoja vuodelta 2020.

Kaikkiaan vuonna 2020 hukkui 113 ihmistä. Edellisen kerran jäihin hukkuneiden määrä nousi yhtä korkeaksi vuonna 2014. Jäihin hukkui viime vuonna 28 ihmistä, mikä on peräti 22 enemmän kuin vuonna 2019.

Pirkanmaa on yksi harvoista alueista, joissa hukkuneita oli vuonna 2020 vuotta 2019 vähemmän. Pirkanmaalla hukkui viime vuonna seitsemän henkilöä, kun vuotta aiemmin hukkuneita oli kahdeksan.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>