Uutiset

Elokuvajuhlille uusi kilpailusarja - idea syntyi Hollywood-tuotantoyhtiön kuvatessa Tampereella

Elokuvajuhlille uusi kilpailusarja - idea syntyi Hollywood-tuotantoyhtiön kuvatessa Tampereella

Film Tampereen Ilkka Rahkonen näkee nyt lanseeratun uuden kilpailusarjan tärkeänä avauksena.

Tampereen elokuvajuhlat on käynnistänyt uuden, lyhyille genre-elokuville suunnatun kansainvälisen Genreation XYZ -kilpailun.
Genre-elokuvilla kilpailussa tarkoitetaan jännitys-, kauhu-, toiminta-, sci-fi- ja fantasiaelokuvia. Elokuvan pituus saa olla korkeintaan 30 minuuttia.

Kilpailuun voi osallistua FilmFreewayn kautta osoitteessa: filmfreeway.com/TFFXYZ. Ilmoittautumisaika kilpailuun on 15.12.2020–15.1.2021. Jatkoon valitut elokuvat julkistetaan 2.2.2021, ja ne esitetään Tampereen elokuvajuhlien ohjelmistossa 10.–14.3.2021. Kilpailun voittaja julkistetaan ja palkitaan 2000 euron rahapalkinnolla elokuvajuhlien palkintoseremoniassa 14.3.2021. Voittajaelokuva saa myös esityspaikan XYZ Next -tilillä Youtubessa ja Vimeossa.

Tampereen elokuvajuhlat järjestää genre-elokuvakilpailun yhteistyössä yhdysvaltalaisen XYZ Films -tuotantoyhtiön kanssa, jonka Dual-elokuvan kuvaukset päättyivät juuri Tampereella.

“Lähdimme innolla mukaan löytämään ja tukemaan uutta näkemyksellisten elokuvatekijöiden sukupolvea yhdessä Tampereen elokuvajuhlien kanssa”, Aram Tertzakian, yksi XYZ:n perustajista, kommentoi.“Kautta aikain lyhytelokuvat ovat toimineet ponnahduslautana esimerkiksi Martin Scorsesen, Sofia Coppolan ja Taika Waititin kaltaisille suurille ohjaajille.”

Kilpailun kumppaneina ovat myös Film Tampere, Tampereen kaupunki ja alan järjestö APFI – Audiovisual Producers Finland. Kilpailu vastaanottaa yhä yhteistyökumppanitahoja.

Idea uudesta kilpailusta syntyi Film Tampereella.

Yhteistyö XYZ Filmsin kanssa sujui Dual-tuotannossa hyvin ja yhteistyötä päätettiin syventää. Jaamme yhteisen intohimon alan tulevaisuuden kehittämistä kohtaan. Samalla kun suunnittelemme seuraavia tuotantoja, haluamme rakentaa seuraavan sukupolven tekijöille mahdollisuuksia päästä kiinni kansainvälisille markkinoille ja luoda kansainvälisiä yhteistyömahdollisuuksia. Tämä uusi kilpasarja on tärkeä avaus, joita aloitettu yhteistyö tuo runsaasti lisää, sanoo Film Tampereen ohjelmajohtaja Ilkka Rahkonen.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>