Uutiset

Kaupunginhallitus hyväksyi tavara-aseman myynnin – alueelle muuttamassa mm. Gofore ja Pyynikin Brewing Company

Kaupunginhallitus hyväksyi tavara-aseman myynnin – alueelle muuttamassa mm. Gofore ja Pyynikin Brewing Company

Ratapihankadun suunnitelmat etenivät kaupunginhallituksessa maanantaina. Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan Ratapihankadun tontinluovutus- ja konseptikilpailun ratkaisun sekä tavara-asemarakennuksen ja rautatieläisten asuinrakennuksen myynnin. Ostaja on Jatke Oy Pirkanmaa. Kauppaan kuuluu myös alueen toimitilakorttelin rakennusoikeus. Kauppahinta on 6,5 miljoonaa euroa. Päätöksen myynnistä tekee kaupunginvaltuusto tammikuun kokouksessaan.

Kilpailun voittaneessa suunnitelmassa visiona on kehittää alueelle uutta ja vanhaa yhdistävä kokonaisuus, joka sopii vaivatta ympäristön mittakaavaan. Hankkeessa on kunnianhimoinen ympäristövastuullisuuden tavoite. Hiilijalanjälki pyritään minimoimaan muun muassa kestävillä materiaalivalinnoilla, rakentamisenaikaisilla toimilla, huomioimalla kevyen ja joukkoliikenteen käyttäjät ja hyödyntämällä uusiutuvia energiamuotoja.

Toimitilakorttelin suurin käyttäjä on tamperelainen pörssiyhtiö Gofore Oyj, jonka pääkonttorin uudet toimitilat sijoittuvat alueelle. Vanhan tavara-aseman ja asuinrakennuksen käytöstä on alustavasti sovittu Pyynikin käsityöläispanimo Oy:n (Pyynikin Brewing Company) kanssa. Panimotoiminnan lisäksi yhtiö harjoittaa elämystoimintaa ja kerää Tampereelle satoja vierailijaryhmiä vuosittain.

Tavara-aseman tontinluovutus- ja konseptikilpailu alkoi vuonna 2019. Tavara-asema on suojeltu. Ostaja sitoutuu turvaamaan rakennuksen säilymisen ja tekemään suojeltuna säilymistä edellyttävät rakennustyöt.

Ratapihankadun työt Morkun aukion läheisyydessä alkavat jo talven 2020-2021 aikana. Aukio on tarkoitus muokata yhdistävä tekijä, joka mahdollistaisi vapaan oleskelun, mutta tarjoaisi tilaa myös vaihtuville näyttelyille ja kahvila-ravintolalle ja muulle toiminnalle, esim. saunalle.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>