Aamuvieras

Jos ***tuttaa, käy katsomassa tämä näytelmä – ”Miten pienistä asioista voikaan saada itsensä hirveille kiepeille”

Lavalla Tommi Raitolehto ja Samuli Muje (oikealla). Kuva: Kari Sunnari, TTT

TTT:n Kiroilua-esityksessä ja tv-sarja Koskisen kuvauksissa viihtyvä Tommi Raitolehto vieraili FUN Tampereen lähetyksessä tiistaina.

Jos ***tuttaa, käy katsomassa tämä näytelmä – ”Miten pienistä asioista voikaan saada itsensä hirveille kiepeille”

Tampereen Työväen Teatterin Kiroilua lataa ärräpään jos toisenkin TTT-Klubilla nähtävässä teatterikappaleessa. Kiroilun ja voimasanojen monia puolia tulkitsevat Samuli Muje ja Tommi Raitolehto. Työryhmän yhteiset keskustelut ja pohdinnat on näytelmätekstiksi tiivistänyt teatterinjohtaja Otso Kautto.

Raitolehto kertoi haastattelussamme näytelmän taustoista ja vaikutuksista. Kiroilua nähdään TTT-Klubilla tämän vuoden puolella 26.11., 3.12. ja 9.12. Esitykset jatkuvat vuoden 2021 puolella.

Toimittajan mielipide:

Jos ***tuttaa, käy katsomassa tämä näytelmä

Tommi Raitolehto ja Samuli Muje lietsovat voimasanojen vahvistamina itsensä ja toisensa TTT-Klubin lavalla vaikuttaviin sfääreihin. Teos onnistuu olemaan samaan aikaan karkea ja syvällinen, hauska ja pohdiskeleva. ”Kiroilua” avaa arkisina pidettyjen voimasanojen vaikutuksia ja merkityksiä samaistuttavalla tavalla. Oudot, lyhyet tanssipätkät täydentävät omaperäisen esityksen ja antavat katsojalle hetken levon pakahduttavaksi yltyvästä ärräpäiden tykityksestä ja harmituksen huipentumista. Jos teatteriin mennessä harmitti, teatterikokemuksen jälkeen ketutus on tiessään: olo on kuin ripittäytyneellä, puhdistunut ja kevyt. Kiroilua on hauskimmillaan ja syvällisimmillään vulgaaria eksistentialismia, joka sopii vuoden 2020 eetokseen erityisen hyvin.

"Vituttaa se että toivoo että asioissa olis jotain vitun järkeä. Mutta kun ei se järki saatana kelpaa ku järkevien asioiden hoitamiseen. Ja elämä ei ole järkevää. Vittu vaan järki on järkevää. Järki on ihan perseestä heti kun pitäis vittu elää.” -Kiroilua

Tommi Raitolehto haastattelussa: