Uutiset

Tampereen Tähtikatu sai kuusi uutta tähteä - mukana mm. Eppu Normaali

Suomen ensimmäinen Tähtikatu sai viime vuonna ensimmäiset 11 tähteä. Tämän vuoden tähdet on julkaistu ja heitä on kuusi: musiikkivaikuttaja Tapio Korjus, manserock-yhtye Eppu Normaali, metalliyhtye Nightwish, sopraano Karita Mattila, muusikko Ismo Alanko sekä iskelmälaulaja Paula Koivuniemi.

Tampereen Tähtikatu sai kuusi uutta tähteä - mukana mm. Eppu Normaali

Tähtikadulle nimetyt tähdet edustavat Tamperetta musiikkikaupunkina laajasti, sillä ne edustavat monipuolisesti eri sektoreita ja genrejä, eivät pelkästään popmusiikkia, rockia tai mitään muutakaan yksittäistä musiikkilajia. Nimeämisessä on otettu huomioon monimuotoisuus, valtakunnallisuus sekä tasa-arvo esimerkiksi sukupuolten ja iän näkökulmasta. Tärkeätä on myös Tampereen musiikkiperinnön merkitys. Tampereen Tähtikatu sijaitsee Tullin alueella Åkerlundinkadulla.

Tänä vuonna tähdet saavat musiikkivaikuttaja Tapio Korjus, manserock-yhtye Eppu Normaali, metalliyhtye Nightwish, sopraano Karita Mattila, muusikko Ismo Alanko sekä iskelmälaulaja Paula Koivuniemi.

Tänä vuonna yleisöltä saatiin yli 3500 ehdotusta tähtien saajiksi. Ehdotusten pohjalta musiikkialan ammattilaisista koostuva raati, Musiikki & Median hallitus, teki nimistä esikarsinnan, jonka perusteella nimet päätettiin Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunnassa. Tähtikadun ovat toteuttaneet yhteistyössä Tampereen kaupunki, Tampere-talo Oy ja musiikkialan ammattilaistapahtuma Musiikki & Media. Uudet tähdet julkistettiin 8.10.2020 Musiikki & Median tapahtumassa.