Uutiset

Karanteenissa oleville on tehty erillinen tila Sammon keskuslukioon ylioppilaskirjoituksia varten

Syksyn ylioppilaskirjoitukset alkoivat eilen maanantaina. Karanteenissa oleville opiskelijoille lukiokoulutus on valmistanut erillisen kirjoitustilan Sammon keskuslukion tiloihin.

Karanteenissa oleville on tehty erillinen tila Sammon keskuslukioon ylioppilaskirjoituksia varten

Syksyn ylioppilaskirjoitukset alkoivat maanantaina 14.9.2020. Tampereen kaupungin lukioissa tänä syksynä tehdään noin tuhat ylioppilaskoevastausta.

Tavallisiin koetiloihin tulevat vain terveet kokelaat ja uusijat. Kirjoitusten alkaessa yhtään abiturienttia ei ole terveysviranomaisten määräämässä karanteenissa. Tampereen kaupungin lukiokoulutus on joka tapauksessa varautunut tällaisen tilanteen mahdollisuuteen ja pyrkii mahdollistamaan ylioppilaskirjoituksiin osallistumisen myös kotikaranteeniin määrätyille oireettomille abeille. Lukiokoulutus on valmistanut tätä varten erillisen kirjoitustilan Sammon keskuslukion tiloihin.

Oireettomana kotiin karanteeniin määrätyn abiturientin tulee tehdä pyyntö erillisen tilan käytöstä oman lukionsa rehtorille Wilma-viestillä viimeistään koetta edeltävänä päivänä klo 14 mennessä. Pyynnössä on hyvä olla liitteenä karanteenimääräys ja tieto siitä onko täysin oireeton.

Rehtori ja lukiokoulutuksen johtaja sekä karanteenipäätöksen tehneet paikalliset terveysviranomaiset yhdessä harkitsevat, onko yksittäisessä tilanteessa edellytyksiä kokeen suorittamiseen erillisessä tilassa. Päiväkohtaisen päätöksen asiassa tekee lukion rehtori.

Mahdollisuus erillisen tilan käyttöön voidaan myöntää, jos henkilö on täysin oireeton. Paikalle tulee saapua yksityiskuljetuksella tai esim. koronasuojalla varustettua taksia käyttäen. Osallistujilla on oltava hengityssuojain, käsidesiä annostellaan käsiin tullessa tilaan. Tilassa on huomioitu vähintään kahden metrin turvavälit ja turvaväliä on noudatettava myös saavuttaessa, järjestäytymisessä ja jonottamisessa.

Lopullinen päätös mahdollisuudesta erillisen tilan käyttöön tehdään koeaamuna yhteistyössä tartuntatautivastuulääkärien kanssa.