Uutiset

Pirkanmaalaisille pienyrityksille on myönnetty melkein 26 miljoonaa euroa koronatukea ELY-keskukselta

Kuvituskuva.

Alle viisi henkeä työllistävien yritysten oli mahdollista hakea keväällä ELY-keskuksesta poikkeusrahoitusta koronatilanteesta selviytymiseen. Rahoitusta myönnettiin 25,8 miljoonaa euroa yhteensä 1896 eri pirkanmaalaiselle yrityksille. Tamperelaisten osuus oli yli puolet.

Pirkanmaalaisille pienyrityksille on myönnetty melkein 26 miljoonaa euroa koronatukea ELY-keskukselta

ELY-keskuksen myöntämä pienyritysten koronatuki kohdistui Pirkanmaalla etenkin palveluyrityksiin, mutta jakaantui useille eri toimialoille. Eniten myönteisiä päätöksiä saivat tukku- ja vähittäiskauppa, johon päätöksiä tuli 368 kpl, yhteensä 4,8 miljoonaa euroa. Toiseksi isoimman siivun otti kuljetus ja varastointi alan yritykset, joissa päätöksiä tuli 244 kpl ja tukea yhteensä 1,6 miljoonaa euroa.

ELY-keskuksen koronarahoitusta myönnettiin Pirkanmaan kunnissa toimiville yrityksille niin, että Tampereen osuus oli yli puolet 13 123 411 euroa.
Pienyritysten lisäksi ELY-keskus on myöntänyt väliaikaista koronarahoitusta maaseudun, alkutuotannon ja kalatalouden yrityksille Pirkanmaalle yhteensä 400 590 euroa 49 yritykselle. Nämä tuet ovat edelleen haettavissa ELY-keskuksesta. Ravintoloille suunnattu tuki uudelleentyöllistämiseen on haettavissa KEHA-keskuksesta lokakuun loppuun asti.

ELY-keskukset kysyivät keväällä koronarahoitusta saaneilta yrityksiltä, millaisia vaikutuksia rahoituksella on ollut liiketoiminnan kehittämiseen. Yritykset kertoivat, että he pystyivät ELY-keskuksen koronarahoituksen turvin käynnistämään kehittämistoimenpiteitä liiketoiminnan uudistamiseksi tai vahvistamiseksi. Kyselyyn vastanneista 40 prosenttia kertoi välttyneensä lomautuksilta tai irtisanomisilta, myös yritystoiminnan lopettamiselta vältyttiin.