Uutiset

Tampereen kaupunki jakaa kasvomaskeja vähävaraisille kuudessa eri paikassa

Tampereen kaupunki jakaa vähävaraisille kasvomaskeja valtion ohjeistuksen mukaisesti. Kasvomaskit on tarkoitus hankkia pääasiassa omatoimisesti, mutta vähävaraisten henkilöiden on mahdollista saada maskeja maksutta. Tampereella on kuusi pistettä, joista maskeja voi hakea.

Tampereen kaupunki jakaa kasvomaskeja vähävaraisille kuudessa eri paikassa

Kasvomaskien jakelu vähävaraisille aloitettiin Tampereella tiistaina 18.8. ja tähän mennessä on jaettu jo 10 000 maskia. Kaupunki jakaa sekä kertakäyttöisiä että kankaisia maskeja. Maskien riittävyyden turvaamiseksi alkuvaiheessa jaettiin neljän maskin pakettia, mutta jatkossa on mahdollista yhdellä noutokerralla saada 10 kertakäyttöisen maskin tai neljän kankaisen maskin paketti. Osa kangasmaskeista on valmiiksi pestyjä, joten ne ovat heti käyttövalmiita. Jaon yhteydessä annetaan myös maskien käyttöohjeet. Maskeja noudettaessa tulisi myös huomioida, että turvavälejä noudatetaan ja paikalle tullaan ainoastaan terveenä.

Maskeja saa Tampereella seuraavista paikoista:

- Hoitotarvikepalvelu , Kuninkaankatu 14-16, avoinna: ma, ti ja to klo 8-16, ke klo 8-18 ja pe klo 8-14.
- Sosiaalipalvelujen neuvonta , Hatanpäänkatu 3 J, avoinna ma ja to klo 9-15, ti, ke ja pe klo 9-14.
- Kototori, Hervannan vapaa-aikakeskus Lindforsinkatu 5, 2. kerros, avoinna ti klo 10-12 ja 13-16 ja pe klo 10-12 ja 13-16.
- ViaDia:n ruokajakopaikka osoitteessa Puutarhakatu 17 (Tampereen vapaakirkkoseurakunta), avoinna ma - to klo 12 - 12.30 sekä Ikurin lähiötalo osoitteessa Virontörmänkatu 13, avoinna ma, ti ja pe klo 13 - 15.
- Seurakunnan hävikkiruokajakelupisteet: maskit jaetaan ruokakassien jaon yhteydessä.
- SPR:n ruokajakelu Otavalankatu 12 A, avoinna ma klo 10-16, ti klo 10-18, ke klo 10-13, to klo 10-17, ruoka-apujakelut ke ja pe klo 16.

Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi esimerkiksi joukkoliikenteessä sekä muissa tilanteissa, joissa toisilleen tuntemattomat ihmiset kohtaavat ja turvavälien noudattaminen on vaikeaa.