Uutiset

Pirkanmaalla työttömien määrä laskenut selvästi kevään luvuista – lukuihin vaikuttavat kesätyöntekijät

Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrän vuositason kasvu johtuu edelleen koronaviruksen vaikutuksista. Kevään lukemista luvut ovat kuitenkin parantuneet, joka johtuu kesätyöntekijöiden laskemisesta mukaan.

Pirkanmaalla työttömien määrä laskenut selvästi kevään luvuista – lukuihin vaikuttavat kesätyöntekijät

Työttömien työnhakijoiden määrä on kasvanut, joka johtaa koronaviruksen vaikutuksista ja sen aiheuttamasta talouden tilanteen muuttumisesta. Pirkanmaalla suurta vaikutusta aiheuttaa kansainvälisen viennin supistuminen.

Heinäkuussa lomautusten määrä oli 8785 henkilöä. Työttömien määrä puolestaan kasvoi reilulla 13 000 henkilöllä sisältäen lomautukset. Viime vuodesta kasvua oli 50%. Työttömyysaste heinäkuussa Pirkanmaalla oli 15,7 prosenttia. Huomioitavaa on, että mukana oli opiskelijoiden kesäajan lisäys työttömien määrään, joka vaikuttaa lukujen suuruuteen.

Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä oli 387 465 henkilöä, joista lomautettujen osuus oli vajaat 82 000 henkilöä. Työttömyysaste koko maassa oli 14,7 prosenttia.