Uutiset

Huntingtonille ottelumestaruus, SE jäi haaveeksi

Maria Huntington voitti odotetusti seitsenottelun Suomen mestaruuden. Pyrinnön kaksoisvoiton varmisti 17-vuotias Saga Vanninen. Myös Miia Sillman olisi todennäköisesti ollut mitaleilla, mutta hänen ottelunsa päättyi loukkaantumiseen.

Huntingtonille ottelumestaruus, SE jäi haaveeksi

Turussa sunnuntaina päättyneet Kalevan Kisat jäivät tulostasoltaan toivottua heikommiksi. Pirkanmaalaiset seurat menestyivät kuitenkin mainiosti, sillä kaikkiaan kymmenen eri seuraa saalisti 15 mitalia. Tamperelaisseuroista mitaleita heltisi Pyrinnölle, TU-38:lle, Lielahden Kipinälle ja Vehmaisten Urheilijoille.

Päätöspäivänä mestaruuden pokkasi Maria Huntington, jolta odotettiin ennalta jopa 29-vuotta vanhan Suomen ennätyksen rikkomista. Huntington kärsi kuitenkin erilaisista tekniikkaongelmista ja ennätyspisteet jäivät vielä tekemättä. Suomen mestaruus irtosi kuitenkin hieman reilun 6000 pisteen tuloksella. 

Pyrinnön ottelijat olivat ottamassa jopa kolmoisvoittoa, kun avauspäivän jälkeen Miia Sillman ja Saga Vanninen jahtasivat Huntingtonia. Vasta 17-vuotias Saga Vanninen teki ottelun ensimmäisenä päivänä neljässä lajissa oman ennätyksensä, mutta toisena päivänä paras puhti oli jo poissa. Hopeamitali oli kuitenkin upea suoritus nuorelta ottelijalta. Miia Sillman haastoi Huntingtonin tasapäisesti, mutta lauantaina korkeushypyssä kolhun saanut nilkka esti ottelemisen sunnuntaina lähes kokonaan ja näin hänen osaltaan kisa päättyi keskeytykseen. Sunnuntain ainoaksi suoritukseksi jäi yksi hyppy pituudessa.