Uutiset

Solitan Koronavilkku pian valmis - tamperelaissovellus vie koronajäljityksen digiaikaan

Tamperelaisen Solitan teknologia-asiantuntija Sami Köykkä kertoi pian julkaistavasta Koronavilkku-sovelluksesta, joka toimii apuna viruksen leviämisen ehkäisemisessä.

Solitan Koronavilkku pian valmis - tamperelaissovellus vie koronajäljityksen digiaikaan

Sami Köykkä teknologiayritys Solitasta kehittää tiimeineen Tampereella Koronavilkku-nimistä sovellusta. Kyseessä on ainoa virallinen käyttötarkoitukseen Suomessa hyväksytty sovellus. Suomessa ainoastaan Koronavilkulla on lupa käyttää Applen ja Googlen asiaa varten puhelimiin asentamaa teknologiaa.

Sovelluksen käyttöönotto vaati Suomen tartuntatautilain muutoksen, joka tulee voimaan elo-syyskuun vaihteessa, jolloin Koronavilkun on määrä tulla myös kaikkien halukkaiden ladattavaksi.  Applen ja Googlen kaupoista maksutta ladattavaksi tuleva sovellus on tällä hetkellä koekäytössä.

Koronavilkku ei pelasta tai paranna ketään COVID-19:sta, mutta sovellus täydentää jo aiemmin olemassa olleita tartuntojen jäljitystapoja vieden prosessin digiaikaan.

Koronavilkussa on kiinnitetty erityistä huomiota yksityisyydensuojan säilymiseen. Teknologia-asiantuntijana Solitalla työskentelevä Köykkä kertoi haastattelussamme, mitä asioita sovelluksen kehittämisessä on täytynyt huomioida, ja mikä Koronavilkun toimintaperiaate on.

Kuuntele haastattelu tästä.

 

Sami Köykkä haastattelussa: