Uutiset

THL:n suosituksen myötä myös Tampereen seudun joukkoliikenteessä suositellaan kasvomaskin käyttöä

THL antoi torstaina suosituksen kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voi välttää. Suositus koskee myös Pirkanmaan sairaanhoitopiiriä.

THL:n suosituksen myötä myös Tampereen seudun joukkoliikenteessä suositellaan kasvomaskin käyttöä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL antoi torstaina suosituksen kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voi välttää. THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten ihmisten suojaamiseksi niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Suositus koskee myös Pirkanmaan sairaanhoitopiiriä.

Nysse on aiemmin suositellut matkustajia harkitsemaan suojavarusteiden käyttöä, ellei riittävän fyysisen etäisyyden säilyttäminen ole mahdollista. Oikein käytettynä kasvomaskin on todettu vähentävän viruksen mahdollista leviämistä ympäristöön.

Uuden viranomaisohjeen vuoksi myös Nysse päivittää turvallisuusohjeistustaan: Tampereen seudun joukkoliikenteessä suositellaan nyt käytettäväksi kasvomaskia.

Tampereen seudun joukkoliikenne alleviivaa, ettei maskisuositus poista Nyssen aiempia ohjeita, vaan täydentää niitä:

- käytä kasvomaskia, aseta maski kasvoille hyvissä ajoin ennen liikennevälineeseen nousemista
- matkusta vain terveenä
- huolehdi hyvästä käsihygieniasta
- muista turvavälit, vältä ruuhkabusseja aina kun aikataulusi sen sallivat, ja valitse hiljaisempi vuoro ruuhka-ajan     ulkopuolelta, varaa matkallesi aikaa: jos vuoro on kovin täysi, odota seuraavaa vuoroa
- yski nenäliinaan tai hihaan, älä käsiin
- vältä käteistä, käytä matkakorttia tai Nysse Mobiilia