Uutiset

Tredu aloittaa lähiopetuksen huomenna - koulussa kiinnitetään huomiota turvaväleihin, käsienpesuun ja ruokailun porrastamiseen

Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa uudet opiskelijat aloittavat 5.8.2020 pääsääntöisesti klo 9. Suurimmalla osalla opiskelu uusilla opiskelijoilla alkaa lähiopetuksena. Jatkavat opiskelijat palaavat oppilaitokseen porrastetusti, osa jatkaa etäopintoja ja osa työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Tredu aloittaa lähiopetuksen huomenna - koulussa kiinnitetään huomiota turvaväleihin, käsienpesuun ja ruokailun porrastamiseen

Lähiopetukseen palaamista on valmisteltu huolella, ja erilaisia varotoimia ja opasteita on lisätty. Opiskelijoille on lähetetty tarkempia ohjeita mm. postitse ja Wilman avulla.

Oleellista on jokaisen oma vastuullinen ja toiset huomioiva toiminta. Oppilaitokseen tullaan vain terveenä. Turvavälejä, hyvää hygieniaa ja Tredun yhteisiä turvallisuusohjeita tulee jokaisen noudattaa.

Erityisesti Tredun suurimmissa toimipisteissä elokuun opintojen aloitusta on suunniteltu siten, että opiskelijoilla ja henkilökunnalla olisi aiempaa väljempää ja turvallista. Koronatilanteen vuoksi opiskelijoille annetaan aiempaa tarkempia ohjeita mm. kokoontumiseen ja sisäänkäynteihin liittyen. Jokaisessa toimipisteessä on esimerkiksi mietittynä tila, missä kesken päivän oireilemaan alkanut henkilö voi odottaa kuljetusta kotiin.

Tredussa seurataan tilannetta ja on varauduttu tarvittaessa siirtymään etäopetukseen nopealla aikataululla. Opiskelijoille esimerkiksi on varauduttu lainaamaan mm. kannettavia tietokoneita. Tampereen seudun ammattiopiston toimipisteet ovat kaikki erilaisia niin koulutuksen käytössä olevilta rakennuksiltaan kuin myös niissä järjestettävissä koulutusalojen osalta. Kullekin toimipisteelle on laadittu omat varautumissuunnitelmat kolmeen eri skenaarioon, jotka ovat perinteinen lähiopetus, hybridimalli ja etäopetus. Syksy alkaa hybridimallilla, jossa on sekä lähiopetusta että etäopetusta.

Toimipisteissä noudatetaan ruokailuvuoroja aiempaa tarkemmin, jotta väljyys voidaan varmistaa. Käytävillä liikkumiset mm. ruokailuihin pyritään sovittamaan niin, että riittävät turvavälit säilyvät. Tredussa noudatetaan aluehallintoviraston linjausta, jonka mukaan ruokailun järjestäminen noutopöydästä on sallittua oppilaitoksien ruokaloissa, joiden asiakaskunta on rajoitettu.