Uutiset

Tampereen ratikan koeajot jatkuvat tällä viikolla

Tampereen Ratikan ja raitiotien koeajoja jatketaan Hervannassa jälleen elokuun alussa. Tällä viikolla liikutaan varikon alueella, Hermiankadulla sekä Atomipolulla. Tällä koeajojaksolla testataan varikon asetinlaitetta sekä radan vaihteenohjausjärjestelmiä.

Tampereen ratikan koeajot jatkuvat tällä viikolla

Testit käynnistyvät tiistaina varikon alueen asetinlaitetesteillä. Loppuviikosta liikutaan katuverkolla Hermiankadun ja Atomipolun vaihdealueilla. Testit kestävät perjantaihin saakka. Testit ovat tällä erää viimeiset ratainfran testaukset ensimmäisellä käyttöönottoalueella eli varikon ja Turtolan välillä.

Loppukesän ja syksyn aikana alueella tehdään vaunun tyyppikoeajoja, joten vaunun voi bongata alueella liikkumassa. Talvea kohti mentäessä Ratikan voi nähdä yhä useammin, kun vaunujen määrä kasvaa ja ajokoulutukset alkavat.

Hermiankadulla ja Atomipolulla tehdään vaihteiden ohjauslaitteiden järjestelmätestejä. Raitiotieallianssi tarkistaa vaihteiden toimivuutta eri nopeuksilla sekä vaunun ja radan yhteensopivuutta.

Ratainfran testaukset jatkuvat syyskuussa, kun siirrytään seuraavalle koeajoalueelle eli Turtolan ja Itsenäisyydenkadun asematunnelin välille ja Teiskontietä keskustan suunnasta Kaupinkadulle asti.