Uutiset

Tampereen tavara-aseman siirto onnistui hyvin

Kuva. Tampereen kaupunki

Tampereella tavara-aseman siirto onnistui ongelmitta. Siirto aloitettiin lauantaina ja tavara-asema laskettiin uusille perustuksilleen eilen. Vuonna 1907 rakennetun tavara-aseman siirto-operaatio oli tiettävästi ensimmäinen näin massiivisen tiilirakennuksen siirto Suomessa.

Tampereen tavara-aseman siirto onnistui hyvin

Tampereen tavara-aseman siirto onnistui hyvin. Siirto aloitettiin lauantaina ja tavara-asema laskettiin uusille perustuksilleen eilen. Tavara-asemaa siirrettiin 28 metriä itään, 9 metriä etelään ja 1,4 metriä korkeammalle.

Noin 50 metriä pitkän ja 23 metriä leveän sekä vajaat 2 000 tonnia painavan rakennuksen siirtoa valmisteltiin puolisen vuotta. Vuonna 1907 rakennetun tavara-aseman siirto-operaatio oli tiettävästi ensimmäinen näin massiivisen tiilirakennuksen siirto Suomessa.