Uutiset

Tänään on viimeinen päivä ilmoittaa tilinumero veronpalautuksia varten - ensi viikolla suuri osa henkilöasiakkaista saa palautuksensa

Suurin osa henkilöasiakkaista saa veronpalautuksensa tänä vuonna 4.8. Tällöin veronpalautuksia saa 1,9 miljoonaa asiakasta yhteensä noin 900 miljoonaa euroa.

Tänään on viimeinen päivä ilmoittaa tilinumero veronpalautuksia varten - ensi viikolla suuri osa henkilöasiakkaista saa palautuksensa

Veronpalautuksille ei ole enää yhtä yhteistä maksupäivää. Veronpalautuksen maksupäivä riippuu siitä, milloin oma verotus päättyy. Verotus päättyy eri asiakkailla eri aikaan. Veronpalautuspäivä on verotuksen päättymistä seuraavan toisen kuukauden alussa.

Suurin osa henkilöasiakkaista saa veronpalautuksensa tänä vuonna 4.8. Tällöin veronpalautuksia saa 1,9 miljoonaa asiakasta yhteensä noin 900 miljoonaa euroa.

Syyskuussa veronpalautuksia saa arviolta 0,7 miljoonaa asiakasta ja silloin palautuksia maksetaan yhteensä 500 miljoonaa euroa. Veronpalautuksia saavista asiakkaista loput saavat veronpalautuksensa joulukuun alkuun mennessä. 

Jos Verohallinnon asiakastiedoissa ei ole veronpalautusta saavan tilinumeroa, palautusta ei voida maksaa tilille. Asiakkaiden täytyy ilmoittaa tilinumeronsa Verohallinnolle itse. Vielä tänään eli 27.7. ehtii ilmoittaa tilinumeronsa elokuun veronpalautusta varten. Tilinumero kannattaa ilmoittaa OmaVeron kautta, mikä on helppoa ja turvallista. Kannattaa myös muistaa, että jos on esimerkiksi vaihtanut pankkia, pitää uusi pankkitilitieto ilmoittaa Verohallinnolle. Jos Verohallinnon tiedoista ei löydy tilinumeroa, maksetaan mahdollinen veronpalautus asiakkaalle maksuosoituksena eli rahalähetyksenä OP:n välityksellä. Osuuspankit perivät maksuosoituksen lunastamisesta palveluhinnastonsa mukaisen maksun.

Suurimmalla osalla henkilöasiakkaista, joilla on jäännösveroa eli mätkyjä maksettavanaan, on ensimmäisen erän eräpäivä jo 3.8. Tällöin noin 330 000 asiakasta maksaa jäännösveroa yhteensä noin 105 miljoonaa euroa. Verot kannattaa maksaa viimeistään eräpäivänä, koska maksamattomalle verolle kertyy viivästyskorkoa heti eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen. Maksamiseen tarvittavat tiedot näkyvät verotuspäätöksestä ja OmaVerosta.