Uutiset

Itsenäisyydenkadun asematunnelin raitiotietyöt valmiit

Havainnekuva Itsenäisyydenkadusta

Itsenäisyydenkadulla rautatien alittavan tunnelin eteläpuolen eli rautatieaseman puoleinen jalankulku- ja pyöräilyväylä avataan torstaina 23.7. Raitiotietyöt tunnelissa ovat valmistuneet, ja uusittu tunneli saadaan taas jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön.

Itsenäisyydenkadun asematunnelin raitiotietyöt valmiit

Itsenäisyydenkadulla rautatien alittavan tunnelin eteläpuolen eli rautatieaseman puoleinen jalankulku- ja pyöräilyväylä avataan torstaina 23.7. Raitiotietyöt tunnelissa ovat valmistuneet, ja uusittu tunneli saadaan taas jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön.

Tunnelin eteläpuolen jalankulku- ja pyöräilyväylä sekä reunakivet on uusittu. Rautatieaseman aukion ja kulkuväylän välinen viheralue on myös muokattu katusuunnitelman mukaiseksi ja alueella on uusia istutuksia. Lisäksi tunnelin seinään on raitiotietöiden aikana toteutettu koko tunnelin mittainen seinämaalaus ”Maailman nopein kansa” osana Ratikan taide -hanketta. Maalauksen on toteuttanut pirkanmaalaistaustainen katutaiteilija EH-47 yhdessä paikallisten avustajiensa kanssa.

Tunneliin on entisen itään vievän ajoradan paikalle rakennettu raitiotie eli asennettu kiintoraidelaatta ja kiskot. Raitiotien ajojohtimet tunnelissa on asennettu väliaikaiseen suojakatokseen. Suojakatos tehtiin, jotta raitioliikennettä ei tarvitsisi keskeyttää, kun rautatiesilta tulevaisuudessa uusitaan. Katokseen saatetaan myöhemmin tehdä vielä ajojohtimiin liittyviä säätöjä, mutta ne eivät vaikuta jalankulkuun ja pyöräilyyn kuin hetkittäin.

Tunnelin pohjoispuolelle on uusittu autoliikenteen ajokaistat idän ja lännen suuntaan sekä jalankulku- ja pyöräilyväylä, jotka ovat olleet käytössä tunnelin raitiotietöiden aikana.

Kaikki Itsenäisyydenkadun raitiotietyöt valmistuvat tämän vuoden aikana.