Uutiset

Kalastuslupien suosio kasvanut - lisääntyneet tulot lupaavat hyvää jalokalaistutuksille

Kalastuksen suosion kasvusta kertoo Pirkanmaan Kalatalouskeskuksen vs. toiminnanjohtaja Ismo Kolari, joka kertoo myös lämpimien kesien jatkumon povaavan hyvää kuhakannoille. Kuuntele tästä.

Kalastuslupien suosio kasvanut - lisääntyneet tulot lupaavat hyvää jalokalaistutuksille

Pirkanmaan alueen kalastuslupien myynti on ollut poikkeuksellinen vilkasta tänä keväänä, kerrotaan Pirkanmaan Kalatalouskeskukselta.

Kalatalouskeskuksen ylläpitämän Kalapassin verkkokaupan tilastojen mukaan erilaisia kalastuslupia on myyty tälle kaudelle huomattavasti enemmän kuin edellisenä vuonna vastaavassa ajassa.

Pirkanmaan vertailukelpoisten lupa-alueiden myynti kasvoi 22.6.2020 mennessä kolmanneksen lupamäärissä mitattuna. Rahallisesti luvanmyyntituotto on lisääntynyt näillä alueilla 50 %. Esimerkiksi Pyhäjärven yhtenäislupa-alueen viehelupia on ostettu 56 % enemmän ja Näsijärven viehelupia peräti 75 % enemmän kuin vuotta aiemmin.

FUN Tampereen haastattelema Pirkanmaan Kalatalouskeskus ry:n vs. toiminnanjohtaja Ismo Kolari povaa lisääntyneen lupamyynnin tuovan lisäresursseja tulevien vuosien taimen- ja mahdollisesti myös järvilohi-istutuksiin.

Lupamyynnin muutokset vaihtelevat huomattavasti alueittain. Kaikilla alueilla lupien osto ei ole lisääntynyt, mutta eräillä alueilla niitä on lunastettu jopa yli 100 % enemmän kuin edellisenä kautena. 

Kuuntele Ismo Kolarin haastattelu tästä: