Uutiset

TTT peruu lomautuksensa ja aloittaa harjoitukset 29.6

Otso Kauton johtama teatteri palaa harjoituksiin jo kesäkuussa.

Alun perin Tampereen Työväen Teatteri ilmoitti koronatilanteesta johtuen lomauttavansa koko henkilökunnan heinäkuuksi, mikäli töihin paluu 29.6. ei koronatilanteen vuoksi onnistu.

TTT peruu lomautuksensa ja aloittaa harjoitukset 29.6

Tampereen Työväen Teatteri on peruuttanut koko henkilökuntansa lomautukset. Alun perin teatteri ilmoitti koronatilanteesta johtuen lomauttavansa koko henkilökunnan heinäkuuksi, mikäli töihin paluu 29.6. ei koronatilanteen vuoksi onnistu. Samalla henkilökunnan kesälomien aikataulua aikaistettiin.

”Lomat aikaistamalla voitimme puolitoista kuukautta lisäaikaa, ja se auttaa meitä pysymään aikataulussa. Käytämme sen tehokkaasti uusien ensi-iltojen harjoitteluun”, toteaa teatterinjohtaja Otso Kautto. Tavoitteena on, että kaikki syksylle suunnitellut ensi-illat voidaan toteuttaa mahdollisimman vähäisin aikataulumuutoksin.

Teatteri aloittaa harjoitustoiminnan viranomaisohjeistuksia noudattaen ja vastuullisesti toimien 29.6. Esitystoiminnan käynnistämisestä teatteri kertoo lisää heinäkuussa. ”Syksyn esityskauden onnistuminen on teatterille elintärkeää", sanoo Kautto.

Tampereen Työväen Teatterin ohjelmistossa on syksyllä 2020 kaksitoista ensi-iltaa. Syksyllä käynnistyy myös pienryhmille ja freelancereille suunnattu residenssitoiminta.

Teatterin kaikki esitystoiminta keskeytettiin pandemiatilanteen vuoksi 12.3.2020 ja koko henkilökunnan lomautuksista ilmoitettiin 20.4.2020. Henkilökunta jäi aikaistetulle kesälomalle porrastetusti toukokuusta alkaen. Ilman poikkeustilannetta esityksiä olisi alkuperäisen esitysaikataulun mukaan ollut vielä toukokuun lopulle.