Uutiset

Poika on tullut kotiin - Vuoden 2019 MM-pokaali nähtävissä Vapriikissa

Tampereen Frenckellin aukiolla järjestettiin mestaruuden kunniaksi kansanjuhla 29.5.2019.

Leijonien mestaruuspokaali viime vuoden keväältä on saapunut Suomen Jääkiekkomuseoon Vapriikkiin.

Poika on tullut kotiin - Vuoden 2019 MM-pokaali nähtävissä Vapriikissa

Leijonien viime vuoden kevään mestaruuspokaali on saapunut Suomen Jääkiekkomuseoon Vapriikkiin. Suomen A-maajoukkue voitti jääkiekon maailmanmestaruuden Slovakian MM-kisoissa keväällä 2019. Loppuottelussa Leijonat nousi 0-1 takaa-ajoasemasta Kanadan nimekkään joukkueen rinnalle ja painoi ohi ”Mörkö”-Marko Anttilan kahdella osumalla.

Nyt vuoden 2019 kisojen pokaali pääsee arvoiselleen paikalle edellisten mestaruuspokaalien viereen Suomen Jääkiekkomuseoon, jossa säilytetään myös Liigan pelaajapalkintoja ja Canada-maljaa sekä esitellään Hockey Hall of Fame Finland -kunniagalleriaan aateloituja jääkiekkoleijonia.

Museokeskus Vapriikissa pääsee näkemään myös muut näyttelyt samalla pääsylipulla. 

Haastattelussa Mika Vehmas Suomen Jääkiekkomuseosta (toim. Ilkka Lahti):