Uutiset

Finlaysonin kattokävely aukeaa lauantaina, omasta kattopuutarhasta ammentava Café Katto juhannuksena

Veli-Matti Kolari ja Säde Konttinen avaavat kumppaneidensa kanssa Café Katon juhannusviikonloppuna.

200-vuotisjuhlavuottaan viettävä Finlaysonin alue tuo kesäkuussa uusia elämyksiä kaupunkiin. Valtteri Kujansuu kävi tutustumassa vanhan tehdasalueen korkeuksissa kulkevaan kattokävelyyn ja Café Katon tarjontaan.

Finlaysonin kattokävely aukeaa lauantaina, omasta kattopuutarhasta ammentava Café Katto juhannuksena

Toukokuussa 200 vuotta täyttänyt Finlaysonin alue tuo juhlavuotensa kunniaksi aluelle uusia elämyksiä. Osana juhlavuotta alueen rakennusten katoille on tehty opastettu kattokävelyreitistö Roof walk, jota pitkin voi ihailla Tampereen maisemia täysin uudesta näkökulmasta. 

Lauantaina 6.6. avautuvassa kattokävelyssä hyödynnetään kattojen huoltoreittien uusia kattosiltoja, jotka on suunniteltu palvelemaan myös elämystarkoituksessa. Vastaavaa kattokävelyä ei ole aiemmin Suomessa järjestetty.


Työeläkeyhtiö Varman kiinteistöpäällikko Kai Niinimäki.

Kattokävelyn elämyskokemusta täydentää niin ikään Media 54 -rakennuksen katolla sijaitseva Café Katto, jonka toiminnasta vastaa TAMKin Proakatemian tiimiyritys Evision osk. A-oikeudet omaava kahvila avaa ovensa 19.6. viranomaisten ohjeistukset huomioiden. 

 

Kai Niinimäki kertoo uudistuvasta Finlaysonin alueesta:

Haastattelussa Café Katon Säde Konttinen ja Veli-Matti Kolari: