Uutiset

Kaupungin kirjastot aukeavat maanantaina - kirjastoautot reiteillään ilman kesätaukoa

Tampereen kaupunginkirjaston toimipisteet avataan 1. kesäkuuta Koukkuniemen kirjastoa lukuun ottamatta. Omatoimiaukioloajat eivät ole toistaiseksi käytössä.

Kaupungin kirjastot aukeavat maanantaina - kirjastoautot reiteillään ilman kesätaukoa

Tampereen kaupunginkirjaston toimipisteet avataan 1. kesäkuuta Koukkuniemen kirjastoa lukuun ottamatta. Omatoimikirjastojen (Messukylä, Koivistonkylä, Peltolammi, Kämmenniemi ja Terälahti) omatoimiaukioloajat ovat toistaiseksi pois käytöstä, sillä aluehallintovirasto on ohjeistanut, että kirjastotilojen käytön jatkuva valvonta on edellytys kirjastojen aukiololle. 

- Moni on odottanut kirjastoon pääsyä kovasti, joten avaamme palvelut niin laajasti, kuin on tässä tilanteessa mahdollista. Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus on ollut valmisteluissa ykkösasia: tiskeille on esimerkiksi hankittu suojapleksejä, kalustusta on muokattu väljemmäksi ja siivoukseen ja turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota. Varausten nouto on ollut mahdollista isoissa kirjastoissa jo toukokuussa, ja kirjastoissa on ollut rauhallista ja turvallista asioida, kirjasto- ja kansalaisopistoyksikön johtaja Pirkko Lindberg sanoo.

Myös kirjastoautot palaavat reiteille kesäkuun alusta alkaen, eikä tänä kesänä pidetä tavanomaista kesätaukoa. Autossa voi asioida maksimissaan kaksi asiakasta kerrallaan.

Valtaosa kirjaston palveluista on normaalisti käytössä kirjastojen avaamisen jälkeen. Pieniä muutoksia on kuitenkin tehty turvallisen asioinnin takaamiseksi ja asioinnin sujuvoittamiseksi; mm. pelihuoneet, lainattavat tabletit, kierrätyskirjahyllyt ja lelut on poistettu käytöstä toistaiseksi.

Kirjastojen varattavat luentosalit, työskentelytilat ja musiikkihuoneet ovat käytössä 1.6. alkaen. Vastuu tilan turvallisesta käytöstä on varaajalla. Kesäkuun alusta alkaen yli 50 hengen tapahtumat ovat valtioneuvoston linjauksen mukaisesti kielletty.

Kirjastoissa ei toistaiseksi oteta vastaan käteismaksuja. Kirjastomaksut voi maksaa kortilla tai verkkomaksuina PIKI-verkkokirjastossa.