Uutiset

Joutsenten pesimärauhaa häiritty Pirkkalassa

Poliisille on ilmoitettu joutsenparin pesimärauhan rikkomisesta Pirkkalan Vähäjärvellä. Epäilty luonnonsuojelurikkomus tapahtui viime lauantaina.

Joutsenten pesimärauhaa häiritty Pirkkalassa

Poliisille on ilmoitettu joutsenparin pesimärauhan rikkomisesta Pirkkalan Vähäjärvellä. Ilmoituksia on tullut kaksi ja ne molemmat koskevat lauantai-illan 16.5. tapausta. Tuolloin kahden alaikäisen epäillään soudelleen kumiveneellä lähelle pesää ja pitäneen kovaa meteliä. Poliisin saamien ilmoitusten mukaan joutsenemo oli ”paennut pesästä”. Tapahtuneesta on laadittu rikosilmoitus epäillystä luonnonsuojelurikkomuksesta.

Poliisi muistuttaa, että linnuille pitää antaa pesimärauha. Poliisi pyytää alueen vanhempia keskustelemaan asiasta lastensa kanssa.