Uutiset

Tampereen ratikan protovaunu saapuu viikonloppuna

Ensimmäinen varta vasten Tampereelle valmistettu ratikka saapuu kaupunkiin tulevana viikonloppuna. Kyseessä on Škoda Transtechin Kajaanin Otanmäen tehtaassa valmistettu lajinsa ensimmäinen Tampereen Ratikka.

Tampereen ratikan protovaunu saapuu viikonloppuna

Tampereen Ratikan ensimmäinen raitiovaunu saapuu kaupunkiin tulevana viikonloppuna. Kyseessä on Škoda Transtechin Kajaanin Otanmäen tehtaassa valmistettu niin kutsuttu protovaunu.

Vaunu tuodaan Tampereelle osittain keskeneräisenä, jotta sen lopulliset säädöt ja käyttöönotto päästään tekemään vahingoittamatta sen sisustusta. Ratikan kuljetus tapahtuu hiljaisen liikenteen aikana ja vaunu suojataan sen ajaksi. Katuverkolla Ratikka nähdään ensimmäistä kertaa kesäkuun lopulla.  

Tampereella on jo päästy suorittamaan ensimmäisiä koeajoja Saksasta tuodulla käytetyllä raitiovaunulla.