Uutiset

Kotimaisten kasvomaskien valmistus käynnistynyt Tampereella

Desingmask Oy on käynnistänyt täysin kotimaisten kasvomaskien valmistuksen Tampereella. Maskien materiaali valmistetaan Ahlström-Munksjö Oy:n Tampereen tehtaalla.

Kotimaisten kasvomaskien valmistus käynnistynyt Tampereella

Desingmask Oy on käynnistänyt kotimaisten kasvomaskien valmistuksen Tampereella. Desingmaskin tuotantolinjalta valmistuu kymmeniä tuhansia korkeimman suojaustehokkuuden maskeja kuukausittain. Yhtiön on tarkoitus laajentaa tuotantoaan lähiaikoina huomattavasti.

– Olemme jo käynnistäneet ensimmäisen suojainmallimme tuotannon. Maskit on lisäksi käytetty VTT:n ja Työterveyslaitoksen testeissä. Maskien suunnittelu, materiaali ja valmistus ovat kokonaisuudessaan suomalaista alkuperää, kertoo Desingmask Oy:n toimitusjohtaja Ville Hacklin.

Kasvomaski on testattu tamperelaisessa laboratoriossa. DM2.0-maskin suodatustehokkuus on mittausten perusteella 97,9 prosenttia, mikä vastaa laboratorion suodatustehokkuusvaatimusta Type I.

Maskin suunnittelusta ja tuotannosta vastaa Desingmask, ja niiden materiaali valmistetaan Ahlström-Munksjö Oy:n Tampereen-tehtaalla. DM2.0-maskin toimitukset ovat alkamassa muun muassa apteekkeihin.

Suomessa ei ole hengityssuojainten sertifiointiin tarkoitettuja laboratorioita, joten maskeihin liittyvät sertifikaattimittaukset ovat parhaillaan käynnissä muualla Euroopassa. Maskien sertifioinnin jälkeen niitä voidaan toimittaa myös sairaalakäyttöön. Sertifiointiin arvioidaaan kuluvan pari viikkoa.

Helsingissä pääkonttoriaan pitävä Desingmask Oy on perustettu vuonna 2017, ja se kehittää erityisesti älyteknologiaa hyödyntäviä materiaaleja hengitysmaskeissa sekä suojaimissa. DM2.0-maskille on myönnetty Avainlippu-merkki.