Uutiset

Nopeusrajoitus alenee usealla asuinalueella Tampereella, muutokset voimaan pian

Nopeusrajoituksia alennetaan usealla Tampereen asuinalueella kolmeen kymmeneen kilometriin tunnissa.

Nopeusrajoitus alenee usealla asuinalueella Tampereella, muutokset voimaan pian

Nopeusrajoituksia alennetaan usealla Tampereen asuinalueella. Muutos 40 km/h rajoituksesta 30 km/h:n aluenopeuteen tehdään Epilänharju-Ikuri-Myllypuro-Ristimäki-Tesomajärvi-Tohloppi-Haukiluoma-Lamminpää asuinalueilla, Epilä-Haapalinna-Kaarila-Kalkku-Rahola-Villilä -alueilla, Linnainmaa-Leinola-Holvasti -alueilla sekä Atala-Tasanne-Olkahinen-Kumpula alueilla.

Kaupungin yhdyskuntalautakunta teki asiasta päätöksen 12.5.2020. Samalla lautakunta hyväksyi alueittain suunnitelmat liikenteen rauhoittamiseksi ja turvallisuuden parantamiseksi.

Aluenopeusrajoituksen muutos perustuu vuonna 2016 tehtyyn periaatepäätökseen.

Vuonna 2020 toteutetaan kevyemmät rauhoittamistoimenpiteet, ja seurataan nopeusrajoitusmuutoksen vaikutuksia kesän yli. Seurantojen perusteella toteutetaan vuonna 2021 - 2022 tarpeelliset lisärauhoittamistoimet.