Uutiset

Ranta-Tampellan kanavan rantaan avautui ulkoilureitti

Kulku Ranta-Tampellan kanavan rannassa on avautunut. Kanavan keskiosuus on ollut tähän saakka työmaa-aluetta.

Ranta-Tampellan kanavan rantaan avautui ulkoilureitti

Kulku Ranta-Tampellan kanavan rannassa avautui ulkoilijoille kosken rannasta Kiiskisaaren siltaan asti vappuaattona 30.4. Kanavan rantoja pääsee nyt kävelemään ympäri. Reitti Myllysaaren sillan yli ja kiipeilyseinän osuus ovat olleet käytössä jo syksystä 2019 asti.

Kanavan keskiosuus on ollut tähän saakka työmaa-aluetta. Telakanpuisto ja Nyrkkäkallion puisto ovat valmiita. Telakanpuisto on Ranta-Tampellan kanavan, Tammerkosken rannan, Tammerkosken ratasillan ja korttelialueen risteyksessä.

Näsijärven rantaan on valmistunut kaksi puistolaituria ja kolmas on rakenteilla kanavan itäpäähän. Kanavan kulmalaiturin yhteyteen rakennetaan pieni pistolaituri, joka mahdollistaa lyhytaikaisen rantautumisen veneellä. Näsijärven rannan rakennusten väliin tulee niin sanottu kansipuisto, joka rakentuu autohallin päälle. Rakennustyöt alkavat toukokuun puolessa välissä. Kiiskisaarenpuisto saadaan kokonaisuudessaan valmiiksi syksyllä 2020.

Kanavan itäpäässä sijaitsevan Gustaf Aspin aukion ja aukiolle johtavien portaiden rakennustyöt ovat käynnissä.