Uutiset

Kriisiajasta kertova musikaali Come From Away TTT:lle: ”Täsmälääkkeeksi tähän hetkeen”

Musikaalin ohjaa TTT:lle Samuel Harjanne, jonka aiempia ohjauksia ovat mm. Billy Elliot ja Pieni Merenneito.

Tampereen Työväen Teatteri on saanut palkitun hittimusikaalin Come From Away esitysoikeudet ensimmäisten joukossa Euroopassa. Tositapahtumiin pohjaava tarina sijoittuu 9/11 -tragediaa seuranneisiin vaiheisiin.

Kriisiajasta kertova musikaali Come From Away TTT:lle: ”Täsmälääkkeeksi tähän hetkeen”

Come From Away kertoo, miten yhteisö kriisin tullessa lähenee ja selviää pahimman yli yhdessä. Kanadalais-amerikkalaisen pariskunnan Irene Sankoffin ja David Heinen kirjoittama ja säveltämä musikaali saa Suomen kantaesityksensä syksyllä 2021 TTT:n Suurella näyttämöllä.

Ohjaaja on Samuel Harjanne, jonka ohjauksia ovat muun muassa maamme viime vuoden katsotuimmat teatteriesitykset Billy Elliot, Kinky Boots ja Pieni merenneito.

Maailmaa ravisuttaneiden 9/11 -iskujen jälkeen New Yorkin ilmatila suljettiin. Ilmatilaan jääneistä sadoista lentokoneista 38 määrättiin laskeutumaan Ganderiin, pieneen 11 000 asukkaan kandalaiskaupunkiin. Kaupunkilaiset majoittivat ja ruokkivat noin 7 000 lennoilla ollutta matkustajaa. Pitkämatkalaiset viettivät Ganderissa viisi epätietoista ja tunteikasta päivää. Sinä aikana monen elämä oli ottanut uuden suunnan.

Come From Away -musikaali perustuu tapahtumissa mukana olleiden henkilöiden haastatteluihin. TTT tuo tarinan Suomeen, Tampereelle 20 vuotta noiden tapahtumien jälkeen vuonna 2021.

Come From Away sai kantaesityksensä Broadwaylla 2017 ja se palkittiin arvostetuilla Tony- ja Drama Desk sekä Outer Critics Circle -palkinnoilla. Lontoossa musikaali sai ensi-iltansa 2019, ja se palkittiin neljällä Laurence Olivier -palkinnolla, muun muassa parhaana musikaalina.

Kanadalaista alkuperää olevia näytelmiä nähdään Suomessa verrattain vähän. ”Suomella ja Kanadalla on tietynlaista maantieteellistä ja henkistä yhteyttä, joten tämä tilanne on syytä korjata. Ensimmäisenä tuomme syksyllä 2020 näyttämölle kanadalaisen Sarah Berthiaumen globaalista työelämästä kertovan Nyotaimorin. Ja tätä seuraa täysin erilainen teos, musikaali Come From Away”, sanoo teatterinjohtaja Otso Kautto. ”TTT tuo musikaalin täsmälääkkeeksi tähän hetkeen”, jatkaa Kautto.

Ammattilaishaku musikaalin eri tehtäviin/rooleihin käynnistetään syksyllä 2020. Lippujen myynti alkaa myöhemmin syksyllä kerrottavana ajankohtana.