Uutiset

Koronavirus sysäsi työttömyysluvut kovaan nousuun Pirkanmaalla

Työttömien työnhakijoiden määrä lomautukset huomioiden kasvoi Pirkanmaalla maaliskuussa 6 150 henkilöllä.

Koronavirus sysäsi työttömyysluvut kovaan nousuun Pirkanmaalla

Pirkanmaan työllisyystilanne muuttunut selvästi heikompaan suuntaan, kerrotaan Pirkanmaan ELY-keskuksesta. Työttömien työnhakijoiden määrän kasvu johtuu pääosin covid-19 -viruksen torjuntaan liittyvistä toimista.

Lomautusten määrä kasvoi maaliskuussa noin 4 700 henkilöllä, eli valtaosa työttömyyden kasvusta johtuu lisääntyneistä lomautuksista. Työttömien työnhakijoiden määrä lomautukset huomioiden kasvoi 6 150 henkilöllä. Koko maan työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi 70 700 henkilöllä, joista lomautettujen osuus 50 400 henkilöä. Kasvua oli lähes 30 prosenttia.

Työttömyysaste oli maaliskuussa 2020 Pirkanmaan osalta 11,7 ja koko maan osalta 11,8 prosenttia. Pirkanmaalla rakennetyöttömyys ei vielä reagoinut tilanteeseen ja pitkäaikaistyöttömyys laski vuositasolla verrattuna yli 50 henkilöä. Tilanteesta on ELY-keskuksen mukaan vaikea vetää johtopäätöstä, koska rajoitusten purkaminen muuttaa tilannetta varmasti melko nopeasti.