Uutiset

Pääministeri Marin: "Yritys, jossa mieheni on hallituksen jäsenenä on myös saanut avustusta Business Finlandilta"

Pääministeri Sanna Marin kertoi Twitterissä keskiviikkona avoimesti uudesta mieheensä liittyvän yrityksen saamasta tuesta.

Pääministeri Marin: "Yritys, jossa mieheni on hallituksen jäsenenä on myös saanut avustusta Business Finlandilta"

Pääministeri Sanna Marin kertoi Twitter-tilillään keskiviikkona yrityksen, jonka hallituksen jäsen hänen miehensä on, saaneen Business Finlandin myöntämää avustusta 60 000 euroa. Marin kertoo twiitissään, ettei hänen miehensä ole osallistunut avustuksen hakemiseen, eikä hänen miehensä ole mukana yrityksen operatiivisessa toiminnassa. Kauppalehti kirjoittaa kyseessä olevan tamperelainen ohjelmistoyhtiö Haltu.

Tiistaina 21.4. pääministeri Marin kertoi niin ikään Twitterissä, että tamperelainen yritys, jossa hänen miehensä on töissä on saanut avustusta Business Finlandilta noin 45 000 euroa. Tässä yrityksessä, joka on eri kuin keskiviikkona esiin tuodussa tapauksessa, Marinin miehellä ei ole omistusta, vaan hän on kyseisen yrityksen työntekijä. Pääministeri kirjoitti Twitterissä tahtoneensa kertoa asiasta avoimesti. 

Business Finland on Suomen valtion virasto.