Uutiset

Tampere sekä Lempäälä käynnistävät yt:t

Tampereen kaupunki sekä Lempäälän kunta käynnistää yt-neuvottelut.

Tampere sekä Lempäälä käynnistävät yt:t

Tampereen kaupunki aloittaa yhteistoimintaneuvottelut koronavirusepidemiasta johtuvien poikkeusolojen vuoksi. Kaupunginhallitus päätti asiasta eilen. Neuvottelut koskevat sivistyspalvelujen ja Tampereen kaupunkiliikenteen henkilöstöä sekä mahdollisia muita tehtäviä, joissa työ on vähentynyt olennaisesti eli noin tuhatta henkilöä.

Mahdollisten toimenpiteiden tarkemmasta kohdentumisesta ja kestosta ei ole vielä tässä vaiheessa tietoa. Mahdolliset lomautukset kestävät kuitenkin enintään 90 päivää. Asia tarkentuu valmistelun edetessä. Yhteistoimintaneuvottelujen jälkeen jatkotoimista päättää kaupunginhallitus.

Myös Lempäälän kunnanhallitus päätti eilen yt-neuvotteluista. Koko henkilöstöä koskevat neuvottelut käynnistyvät ensi viikon maanantaina. Tampereen ja Lempäälän lisäksi yt-neuvotteluita on jo pidetty, tai ne ovat käynnissä monissa muissakin Pirkanmaan kunnissa mm. Nokialla, Pirkkalassa, Ylöjärvellä ja Kangasalla.