Uutiset

Juhannuskylän koulussa aloitetaan kesällä sisäilmakorjaukset - remontin myötä saadaan tilat myös erityisen tuen luokalle

Apulaispormestari Jaakko Stenhäll.

Asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi 15.4.2020 Juhannuskylän koulun sisäilmaongelmista kärsivän Tammerkosken koulutalon sisäilmakorjausten hankesuunnitelman ja tarveselvitys merkittiin tiedoksi.

Juhannuskylän koulussa aloitetaan kesällä sisäilmakorjaukset - remontin myötä saadaan tilat myös erityisen tuen luokalle

Asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi 15.4.2020 Juhannuskylän koulun sisäilmaongelmista kärsivän Tammerkosken koulutalon sisäilmakorjausten hankesuunnitelman. Asiaa käsitellään ensi viikolla myös sivistys- ja kulttuurilautakunnassa.

Koulutalon vanhempi osa kärsii sisäilmaongelmasta. Kellarikerros on tehtyjen kuntoselvityksien ja -tutkimuksien mukaan kokonaisuudessaan perusparannusluonteisten korjausten tarpeessa. Koulussa on 603 oppilasta. Juhannuskylän koulun perusopetuksen henkilökunnan määrä on tällä hetkellä 76, josta Tammerkosken koulutalossa työskentelee noin 54 henkilöä.

Selvitysten perusteella kustannusarvio on 1,4 miljoonaa euroa. Hanke pyritään aloittamaan alkukesän aikana. Tämä mahdollistaisi toiminnan kannalta haastavien purku- ja maanrakennustöiden toteuttamisen pääasiassa kesäsulun aikana. Varsinaiset rakennustyöt toteutetaan ensi syksyn ja talven aikana.

Juhannuskylän koulun oppilasmäärä on pysynyt hyvin tasaisena viime vuosien ajan. Väestösuunnitteen (2020) mukaan oppilasmäärä on kasvussa alueella. Koulun painotusten vuoksi kouluun tulee oppilaita myös oman oppilaaksiottoalueen ulkopuolelta.

- Juhannuskylän yhtenäiskoulu pysyy palveluverkossa myös tulevaisuudessa. Korjaukset ovat välttämättömät, jotta perusopetuspaikat pystytään järjestämään kaikille kasvavan alueen lapsille. Lisäksi Tammerkosken koulutaloon saadaan korjausten myötä tilat erityisen tuen alueelliselle luokalle, kertoo apulaispormestari Jaakko Stenhäll.

Tammerkosken koulutalon ensimmäinen osa valmistui vuonna 1924 ja laajennusosa vuonna 1964. Vanhempaan osaan on tehty vuosien mittaan useita peruskorjaus- ja perusparannusluonteisia osakorjauksia, viimeksi 1990-luvulla.