Uutiset

Yksinyrittäjän korona-avustusten haku avautumassa Tampereella

Tukea tullaan hakemaan yhteisen sähköisen käsittelyjärjestelmän kautta osoitteessa www.tukialusta.fi. Yksinyrittäjän korona-avustus on 2000 euron suuruinen kertakorvaus yksinyrittäjän yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin.

Yksinyrittäjän korona-avustusten haku avautumassa Tampereella

Pirkanmaan yrittäjät, Tampereen kauppakamari, Pirkanmaan kunnat, Tampereen kaupunkiseudun yrityspalveluyhtiö Ensimetri ja Business Tampere ovat suunnitelleet yhdessä koronaepidemian aiheuttamaan yritysten neuvonnan tarpeeseen yhteistä palvelukokonaisuutta.  Palveluun sisältyy neuvontanumero sekä yksinyrittäjän korona-avustuksen hakuun tehty sähköinen käsittelyjärjestelmä.

Neuvonta sisältää yhden puhelinnumerosta 03 56 56 5040, josta saa yleistä kriisiapuneuvontaa sekä yksinyrittäjätuen neuvontaa. Kriisiapuneuvontaa tarjoaa Pirkanmaan yrittäjät yhdessä yhteistyöverkostonsa kanssa. Yksinyrittäjätuen neuvontaa antaa Pirkanmaan kunnat.nPalvelu on avoinna arkisin klo 9 – 17 välillä. Tiistaisin ja torstaisin klo 9-19.

Yksinyrittäjän korona-avustusta tullaan hakemaan yhteisen sähköisen käsittelyjärjestelmän kautta osoitteessa www.tukialusta.fi. Yksinyrittäjän korona-avustus on 2000 euron suuruinen kertakorvaus yksinyrittäjän yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Näitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot.

Avustusta voidaan myöntää kustannuksiin, jotka ovat aiheutuneet 16.3.–31.8.2020 välillä. Yksinyrittäjien korona-avustus on määräaikainen. Haku avautuu viikolla 17 ja se edellyttää vahvaa tunnistautumista esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. Sivustolla annetaan myös ohjeita hakemiseen ja tiedotetaan kuntakohtaisista ohjeista.