Uutiset

Kouluruoan tarve yllätti kaupungin - ensi maanantaista lähtien valmistuu 40 000 annosta viikossa

Tampereen kaupunki aloittaa esi- ja perusopetuksen oppilaiden ruokajakelun viikolla 17. Osa perheistä on toivonut saavansa ruoka-annokset kotiin kuljetettuina

Kouluruoan tarve yllätti kaupungin - ensi maanantaista lähtien valmistuu 40 000 annosta viikossa

Tampereen kaupunki aloittaa koululaisten ruokajakelun ensi viikolla. Kaupunki kartoitti ruokahuollon tarvetta koronavirustilanteen aikana esi- ja perusopetuksen oppilaiden huoltajille suunnatulla kyselyllä. Perheet ilmoittivat ruokahuollon tarpeesta noin 8000 lapselle.  Tämä tarkoittaa noin 40 000 ruoka-annoksen jakamista oppilaille viikon aikana.

Ruokahuollon suosio yllätti kaupungin, ja kysyntä aiheuttaa erityisjärjestelyjä, jotta koronavirustilanteen mukaiset turvavälit on mahdollista säilyttää.

Ruoka-annoksia voi noutaa kymmeneltä avoinna olevalta koululta: Tesoman, Ahvenisjärven, Sammon, Karosen ja Kämmenniemen koulutaloissa jakelupäivät ovat maanantai ja keskiviikko, Linnainmaan, Lielahden, Vuoreksen, Aleksanterin ja Talvitien koulutaloissa tiistai ja torstai. Tarkemmat jakeluajat ilmoitetaan vanhemmille Helmi-järjestelmän kautta. Ensimmäinen jakelupäivä on maanantai 20.4.

Ruoka-annokset ovat pakattuja ja jäähdytettyjä. Ruuat ovat laktoosittomia ja tarjolla on myös kasvisruoka-annoksia, mutta valitettavasti turvallisuussyistä aterioita erityisruokavaliota noudattaville ei pystytä tarjoamaan jakeluna.

Mikäli tilattua ruoka-annosta ei tulla noutamaan, pyydetään siitä ilmoittamaan sähköpostitse (kouluruokajakelu@tampere.fi) hyvissä ajoin, jotta hävikki muodostuisi mahdollisimman pieneksi.

Kyselyssä nousi esiin myös tarve kotiinkuljetuksille. Ruokajakelun ja kotiinkuljetuksien käytännön toteuttamisesta tiedotetaan tarkemmin kuluvalla viikolla.