Uutiset

Nysse siirtyy korona-aikaan - osa linjoista menee tauolle ja osalla vuorot vähenevät

Tampereen seudun joukkoliikenne lopettaa toistaiseksi liikennöinnin osalla vuoroistaan vähentyneiden matkustajamäärien takia. Osalla vuoroista on myös luvassa vuorotarjonnan supistamista.

Nysse siirtyy korona-aikaan - osa linjoista menee tauolle ja osalla vuorot vähenevät

Tampereen seudun joukkoliikenteen Nysse-linjoilla on luvassa muutoksia koronaepidemian takia. Vähentyneen matkustajamäärän vuoksi liikennöinti on keskeytetty tai keskeytetään niillä linjoilla, jotka palvelevat lähes yksinomaan koululaisliikennettä. Myös muilla linjoilla vuorotarjontaa vähennetään asteittain huhti-toukokuun aikana. Tampereen seudun joukkoliikenteestä kuitenkin todetaan että bussiliikenne toimii koronaepidemiasta huolimatta.

– ­Pyrimme turvaamaan toimivan arjen ja työssäkäyntimahdollisuudet mm. kriittisten alojen työntekijöille, tiedotteessa kerrotaan.

Turvallisuuden lisäämiseksi ihmisiä kehoitetaan välttämään kaikkea turhaa matkustusta ja liikkumaan mahdollisuuksien mukaan kävellen tai pyörällä. Sairaana ei tule matkustaa. Lisäksi asiakkaiden toivotaan välttävän käteistä rahaa ja hoitamaan maksaminen ensisijaisesti matkakortilla tai Nysse Mobiililla. Myös istumista ensimmäiseen penkkiriviin pyydetään välttämään kuljettajien työturvallisuuden varmistamiseksi.

Ajantasainen aikataulutieto löytyy Nyssen reittioppaasta, johon päivitetään kaikki tiedossa olevat liikennöintimuutokset. Perutut lähdöt näkyvät aikatauluissa yliviivattuna punaisella eivätkä ne tule reittiehdotuksiin.