Uutiset

Touhula-päiväkodit aloittavat koko konsernia koskevat yt-neuvottelut

Kuva: touhula.fi

Poikkeuslain myötä myös varhaiskasvatuksessa on ajauduttu tilanteeseen jossa hoidossa olevien lasten määrä on vähentynyt radikaalisti. Tämän johdosta Touhula-päiväkodit aloittavat keskiviikkona 25.3. koko konsernia koskevat yt-neuvottelut.

Touhula-päiväkodit aloittavat koko konsernia koskevat yt-neuvottelut

Keskiviikkona 18.3. voimaan tulleen poikkeuslain myötä myös varhaiskasvatuksessa on ajauduttu täysin uudenlaiseen tilanteeseen: päiväkodeissa on työntekijöitä, mutta ei lapsia. Päivittäisen lapsimäärän olennaisesti vähennyttyä Touhula-päiväkodit tiedottavat aloittavansa koko konsernia koskevat yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on lomauttaa henkilöstöä ja sitä kautta sopeuttaa toiminta vastaamaan lasten määrää. Neuvottelut koskevat koko henkilöstöä niin päiväkodeissa kuin tukitoiminnoissa.

”Tilanteemme Touhulassa on muuttunut yhdessä viikossa täysin. Maanantaina päiväkodeissa oli paikalla 40 prosenttia lapsista, keskiviikkona enää 20 prosenttia. Touhulan edellytykset tarjota työtä ovat vähentyneet tilapäisesti emmekä pysty järjestämään työntekijöille muuta sopivaa työtä. Tässä epävarmassa tilanteessa meidän on välttämätöntä sopeuttaa henkilöstömäärä todelliseen tarpeeseen päiväkodeissa”, toteaa Touhula-päiväkotien toimitusjohtaja Minna Elomaa tiedotteessa.

Yhteistoimintaneuvottelukutsu on lähetetty perjantaina 20.3. ja neuvottelut aloitetaan keskiviikkona 25.3. Neuvotteluaika on vähintään kaksi viikkoa ja mahdolliset lomautukset alkavat 14 vuorokauden kuluttua neuvotteluiden päättymisestä. Neuvotteluissa käsitellään ainoastaan lomautuksia, ei irtisanomisia. Lomautusten kestoksi arvioidaan enintään 90 päivää.

”Tiedotamme välittömästi yhteistoimintaneuvottelujen lopputuloksesta. Tavoitteenamme on turvata laadukas varhaiskasvatus ja päiväkotien toimiva arki sekä samalla mahdollistaa vanhempien työssäkäynti myös poikkeusaikoina”, Minna Elomaa kertoo.

Tampereella on kahdeksan Touhula-päiväkotia.