Uutiset

Varo huijareita! Kyberrikolliset käyttävät koronavirusta hyväkseen

Poliisi varoittaa taas yleistyneistä verkkohuijauksista. Näistä monet liittyvät koronavirusepidemian tuomaan poikkeukselliseen tilanteeseen.

Varo huijareita! Kyberrikolliset käyttävät koronavirusta hyväkseen

Keskusrikospoliisi varoittaa huijareista, jotka käyttävät koronaviruksen takia poikkeuksellista tilannetta hyväkseen. Etenkin kyberrikollisuus nostaa päätään ja erilaiset verkkohuijaukset yleistyvät.

Erilaisia huijausviestejä on liikkeellä runsaasti, ja monet näistä liittyvät tavalla tai toisella koronavirukseen. Viesteillä pyritään saamaan ihmisiä klikkaamaan esimerkiksi juttuja, joissa kerrotaan viruksen leviämisestä tai siltä suojautumisesta. Tosiasiassa linkit tai sähköpostien liitetiedostot saattavat johtaa sivuille, jotka urkkivat erilaisia käyttäjätietoja tai asentavat koneelle haittaohjelmia.

Suosituksena on, että luotettava - myös koronavirukseen liittyvä - tieto haetaan suoraan virallisista lähteistä. Tällaisia ovat esimerkiksi sairaaloiden, virastojen, yliopistojen ja kansainvälisten järjestöjen sivut.