Uutiset

Ratikan testiajot käyntiin

Tampereen raitiotien testiajot aloitetaan tänään. Pari ensimmäistä päivää ajetaan ainoastaan varikon alueella, mutta Hervannassa ratikan voi nähdä keskiviikosta alkaen.

Ratikan testiajot käyntiin

Tampereella otetaan tällä viikolla iso askel kohti Ratikka-aikaa, kun Hervannassa aloitetaan koeajot testiraitiovaunulla. Vaunulla liikutaan varikolla tänään ja huomenna. keskiviikkona siirrytään katuverkolle.

Koeajoja tehdään ensimmäisellä koeajoviikolla pelkästään kävelyvauhdilla, enintään 5 km/h. Nopeustestit tehdään vaiheittain eri kaduilla. Jokaisella osuudella testivaunua liikutetaan ensin kävelyvauhtia, jonka jälkeen testit tehdään kadun tai radan maksiminopeuksien mukaisesti.

Koeajoja tehdään ruuhka-aikojen ulkopuolella, eli päiväaikaan klo 9.00-15.00 välillä. Keskiviikkona testivaunulla lähdetään varikolta Hermiankadulle klo 9.00 ja 11.00 välillä.