Uutiset

Lisää koronavirustartuntoja, sairaaloissa vierailuja aiotaan rajoittaa

Kuvituskuva.

Pirkanmaalla on todettu toistaiseksi 17 koronavirustartuntaa. PSHP varautuu kasvaviin potilasmääriin perumalla kiireettömiä aikoja. Myös sairaaloissa vierailuja saatetaan rajoittaa epidemian estämiseksi.

Lisää koronavirustartuntoja, sairaaloissa vierailuja aiotaan rajoittaa

Pirkanmaalla todettiin torstaina viisi uutta koronavirustapausta. Uusista tartunnoista yksi liittyy Kangasalan Pitkäjärven koulun koronavirusaltistukseen. Tartunnan saanut on ollut karanteenissa, eikä ole altistanut koulun oppilaita. Neljä muuta ovat sairastuneet matkailtuaan Itävallan Tirolin alueella. Näihin tapauksiin ei tämänhetkisen arvion mukaan liity joukkoaltistumisia. Muutamiin lähikontakteihin PSHP on yhteydessä.

Kaikki Pirkanmaalla todetut uudet tapaukset ovat toistaiseksi olleet lieväoireisia ja potilaat ovat kotihoidossa. Kaikkiaan Pirkanmaalla on tähän mennessä laboratoriotesteillä todettu 17 koronavirustartuntaa.

Pirkanmaan Sairaanhoitopiiri on aloittanut varautumisen päivystyksen kasvavaan potilasmäärään Tays Keskussairaalassa. Potilaiden kiireettömiä toimenpide- ja vastaanottoaikoja perutaan ja uusista ajoista ilmoitetaan erikseen.

Taysin sairaaloissa on myös päätetty rajoittaa vieraiden vastaanottamista kotimaasta ja ulkomailta. Omaiset ja läheiset voivat kuitenkin toistaiseksi vierailla sairaaloissa.