Uutiset

Suomen hallitus päätti tiukoista suosituksista koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi - kaikki yli 500 hengen yleisötapahtumat tulisi perua

Muun muassa jääkiekon Liigan viimeiset runkosarjaottelut pelataan tyhjille katsomoille. THL:n mukaan Suomessa on todettu torstaina 50 uutta koronavirustapahtumaa.

Suomen hallitus päätti tiukoista suosituksista koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi - kaikki yli 500 hengen yleisötapahtumat tulisi perua

Suomen hallitus suosittelee, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Lisäksi suositellaan, että myös muiden kokoontumisten järjestäjät harkitsevat riskiarvioiden pohjalta vastaavien tilaisuuksien järjestämistä. Tilaisuudet suositellaan peruttavaksi toukokuun loppuun asti.

THL:n mukaan
Suomessa on todettu torstaina 50 uutta koronavirustartuntaa. Sairastuneita oli torstaipäiväisen tiedon mukaan Suomessa yhteensä 109 kappaletta.

Muun muassa jääkiekon Liiga tiedotti reagoivansa hallituksen suosituksiin, niin että ainakin loput runkosarjaottelut pelataan tyhjille katsomoille. Myös median liikkumista rajoitetaan pelitapahtumien yhteydessä.

Hallitus suosittaa, että epidemia-alueilta palaavien tulee sopia työhön paluunsa ajankohdasta ja poissaolosta (kaksi viikkoa) yhdessä työnantajansa kanssa. Etätyötä tulee suosia, jos työtehtävät sen mahdollistavat.

Lisäksi suositellaan, että epidemia-alueelta palaavien lasten, nuorten ja opiskelijoiden tulee sopia päiväkoteihin ja oppilaitoksiin palaamisen ajankohdasta ja poissa-olosta (kaksi viikkoa) yhdessä palveluntuottajan tai koulutuksen järjestäjän kanssa.

Lue valtioneuvoston 12.3. antamat suositukset kokonaisuudessaan täältä.