Uutiset

Kintulammi on Vuoden Retkeilykohde 2020

Kintulammin alueen kehittämisestä ja ylläpidosta vastaava Petri Mäkelä Ekokumppanit Oy:stä

Tampereen Kintulammi on voittanut Vuoden Retkikohde 2020 -kilpailun. Voiton myötä Kintulammi saa 5 000 euron stipendin alueen retkeilypalveluiden kehittämiseen.

Kintulammi on Vuoden Retkeilykohde 2020

Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue on voittanut Vuoden Retkikohde 2020 -yleisöäänestyksen. Kilpailun finaalissa oli kuusi retkeilyalan asiantuntijoista kootun raadin valitsemaa kohdetta. Verkkoäänestyksessä annettiin kaikkiaan lähes 5 000 ääntä, joista 38 % Kintulammille.

Voittaja saa palkinnoksi Suomen Messusäätiön myöntämän 5 000 euron stipendin, jolla on tarkoitus kehittää alueen retkeilypalveluita.

Kintulammin alue on vuonna 2018 vihitty retkeily- ja luonnonsuojelualue Tampereen Teiskossa. Alueella on 16 kilometriä helppoja reittejä, joiden varrelta löytyy viisi tulipaikkaa, joista neljällä on uniikit, arkkitehtien suunnittelemat laavut. Alueen ominaispiirteitä ovat luonnonmukaisuus ja kierrätys; laavuihin on käytetty vanhoja savusaunoja, opastetolpat on hiillytetty lahoamisen estämiseksi ja reittimerkinnät on tehty keltamullalla.

Täysin roskaton alue on tavoittanut kahden vuoden aikana yli 80 000 retkeilijää, joista suuri osa on nuoria, uusia luontopalveluiden käyttäjiä. Alueen saavutettavuutta on parannettu mm. syksyisten Luontonysse-kuljetusten avulla. 

Petri Mäkelä vieraili FUN Tampereen aamussa 11.12. kertomassa kisan käynnistymisestä